GÜNDEM

Gözler zirvede…

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Batman Enerji Zirvesi başladı.

Gözler zirvede…
01-07-2022 15:40
01-07-2022 15:50
BATMAN
Google News

Batman Üniversitesi Merkez Kampüste 30 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan zirvenin açılış programına Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan katıldı.

“ÇALIŞMALAR, YOL GÖSTERİCİ NİTELİKTE”

Programa tebrik mesajı gönderen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Batman Üniversitesinde Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite mottosuyla enerji konusunda yapılan çalışmaların yol gösterici nitelikte olduğunu belirtti.

“PROJELER GERÇEKÇİ YAKLAŞIMLAR VE SONUÇLARLA DEĞERLENDİRİLİYOR”

Enerji zirvesinin açılışında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Batman Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde enerji alanında pilot üniversite olarak seçilmesinin ardından çalışmalara başladık. Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projeler, gerçekçi yaklaşımlar ve sonuçlarla değerlendiriliyor. Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıyla eğitim ve teknik konularında da karşılıklı iş birliklerini hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

“İŞBİRLİKLERİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÖNEMLİ”

Programa katılan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, köklü bir üniversiteye sahip olduklarını ve üniversitelerinin enerji alanında ciddi tecrübelerinin olduğunu söyledi. Batman Üniversitesiyle imzaladıkları protokol çerçevesinde önemli ortak çalışmalar yürütüleceğine inandığını belirten Rektör Babanlı, iş birliklerinin hayata geçirilmesindeki girişimleri için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti. Zirveye katılan Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, enerji kaynaklarına hâkim olmanın ülkeler nezdindeki öneminden bahsetti. Plaket takdiminin ardından oturum başkanlığını TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yaptığı, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir ve Tüpraş Rafineri Müdürü Murat Şimşek’in panelist olarak katıldığı Dünya Enerji Trendleri başlıklı oturum gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete