GÜNDEM

“GÖZLERİM GÖRMEYEBİLİR AMA HAYALLERİM VAR”

Batman Selçuklu Ortaokulu’nun 13 yaşındaki öğrencisi Hilal Arslan, görmeyen gözlerine rağmen okuldaki başarısıyla azmin sembolü haline geldi.

“GÖZLERİM GÖRMEYEBİLİR AMA HAYALLERİM VAR”
03-12-2019 19:06
Google News

 

SEVGİ VE İLGİ SAYESİNDE YENİDEN HAYATA TUTUNDU

Avukat olacağı yılların hayalini kuran görme engelli Hilal Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde okul sıralarında kabartmalı kitabını okuyarak anlamlı bir mesaj verdi. 7 yaşındaki geçirdiği hidrosefali hastalığı nedeniyle gözlerini kaybeden Hilal, ilk yıllarda içine kapanıp okuldan soğumasına rağmen ailesi ve komşularının desteğiyle yeniden ayağa kalktı. Selçuklu Ortaokulunda eğitimine devam eden Hilal, okul öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının da yardımı ile hayata sıkı sıkı tutundu. Kendisiyle aynı sınıfta okuyan kuzeninin yardımı ile okula gidip gelen Hilal, avukat olacağı yılların hayalini kurmaya başladı. Görmeyen gözleriyle okul sıralarına oturup kabartmalı kitaplardan ders çalışan Hilal, derslerindeki başarısı ve azmi ile okulun göze öğrencilerinden biri oldu. Avukat olacağı yılların hayalini kuran Hilal Arslan “Görmüyor olabilirim ama hayallerim var. Avukat olacağım” dedi.

 

ONUN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK, HEPİMİZİN GÖREVİ
Bine yakın öğrencimiz var. Bedensel engelli, görme engelli ve işitme engelli olmak üzere 3 öğrencimiz var. Üçüne de ilgimizi gösteriyoruz, onları iyi noktalara getirebilmek için seferberlik ruhu ile emek harcıyoruz. Hilal, görme engelli kızımız. Çok zeki, başarılı. Arkadaşları da öğretmenleri de onu çok seviyor. Teneffüse rahat çıkabilsin diye okulun tüm düzenini ona göre kuruyoruz. Mesela 6. sınıfları en üst kata alacak olmamıza rağmen Hilal’den kaynaklı bütün 6. sınıfları okulun ilk giriş katına yerleştiriyoruz. Onun hayallerini gerçekleştirmek, hepimizin görevi” dedi.


HEPİMİZ BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİRİZ
Okulda kızını yalnız bırakmayan Anne Selma Arslan da “Bugün 3 Aralık Engelliler Günü. Hilal, doğuştan engelli değil. Sonradan gözleri karardı. Bu demek oluyor ki hepimiz bir gün engelli olabiliriz. bu yüzden engelli insanlara desteğimizi esirgemeyelim, onlara karşı empati oluşturalım” dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete