EĞİTİM

“GÜÇLÜ DOLAŞIM, GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK DEMEKTİR”

Batman Medicalpark Hastanesi Diyetisyeni A. Ozan Özcan, kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirterek, hastalıklara yakalanmamak için özel bir beslenme programı uygulanması gerektiğini dile getirdi.

“GÜÇLÜ DOLAŞIM, GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK DEMEKTİR”
08-02-2017 22:02
Google News

Enfeksiyonlara yakalanmamak için vitamin ve minerallerden zengin beslenilmesi gerektiğini ifade eden Özcan “A, C, B6, E vitamini ve çinko, selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, brüksel lahanası, kırmızılâhana, karnabahar, havuç, marul, yeşilbiber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elmadan bir veya birkaçı günlük beslenmemizde yer almalı. Kış aylarında güneş ışığını daha az almamız nedeniyle haftada en az iki kez balık tüketilmeli” dedi.

BİTKİ ÇAYLARININ TÜKETİLMESİ ÖNEMLİ

Günde 10–15 adet fındık veya badem ve 2 adet ceviz tüketilmesini öneren Diyetisyen A. Ozan Özcan “Daha çok çocuklar ve kadınlarda görülen, üşüme, halsizlik, baş dönmesiyle kendini gösteren demir eksikliği de kışın artıyor. Günlük beslenmelerinde et, kuru fasulye, yeşil mercimek, barbunya, nohut, yeşil yapraklı sebzelerden destek alınmalı ve beraberinde demirin emilimini hızlandırmak için limon suyu içeren salata tüketilmeli.

Bitki çayları da kışın hem içimizi ısıtacak hem de içeriğindeki yararlı maddeler bizleri hastalıklara karşı koruyacak. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, rezene, nane-limondan günde 1–2 fincan içmekte fayda var. Günlük yürüyüşler önem taşıyor. Fiziksel hareket dolaşımı güçlendirir. Güçlü dolaşım, güçlü bağışıklık sistemi anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete