TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim Sergisi açıldı

Diyarbakır'da Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yerli ve milli teknolojik ürünlerin maketlerinin sergilendiği "Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim Sergisi" törenle açıldı.

Güçlü Türkiye İçin Yerli ve Milli Üretim Sergisi açıldı
19-12-2023 05:38
18-12-2023 18:38
Google News

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, milli kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi, yerli üretimin teşvik edilmesi ve öğrencilerin bu alanda bilinçlendirilmesi amacıyla Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sergide başta meslek liseleri olmak üzere tüm kademelerdeki okullarda hazırlanan milli teknolojik ürünlerin maketleri ile yeni tasarımlar ve projeler yer aldı.

Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, çocukların yeni fikirleri olduğunu ve bunu yeni tasarımlara dönüştürdüklerini ifade ederek, "Sergide hem bunları gördük hem de ülkemizin ürettiği diğer sanayi ve teknolojik ürünlerimizin de maketlerini sergiliyoruz. Çocuklarımız burayı geziyorlar. Türkiye Yüzyılı'nda inşallah bunlarla çocuklarımızın vizyonunu daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza vizyon kazandırma amacı var. Çocuklarımız gerçekten çok heyecanlılar, çok güzel şeyler üretmişler." dedi.

Konuşmanın ardından, toplumda yerli ve milli üretim ile teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, Türkiye'nin milli teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen serginin açılışı yapıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete