SPOR

Gücümüz yetmedi!. Petrolspor: 0 Atiker Konyaspor: 3

Ziraat Türkiye Kupası 5. kademe maçında Atiker Konyaspor ile karşılaşan Petrolspor güçlü rakibine 3-0 mağlup oldu. A Spor’dan canlı olarak yayınlanan maçta ilgi oldukça fazlaydı.

Gücümüz yetmedi!.  Petrolspor: 0 Atiker Konyaspor: 3
29-11-2017 21:12
Google News

‘Burası Batman Burada Küfür yok’ şiarıyla taraftarların tüm Türkiye örnek olduğu karşılaşma boyunca Batman iyi bir ev sahipliği örneği gösterdi. 

Ligde zor günler geçiren Atiker Konyaspor kupa maçına moral bulmak için iyi konsantre oldu. Petrolspor maçın ilk 15 dakikasında rakibine oranla daha istekli ve atak oynamasına rağmen Atiker Konyasporlu futbolcuların tecrübelerini konuşturdu. 36. dakikada Vedat’ın attığı golle 1-0 öne geçen Atiker Konyaspor, golden sonra top çevirerek ilk yarıyı tamamladı.

HAKEMLER : Volkan Bayarslan*** Uygar Bebek*** Candaş Elbil***

BATMAN PETROLSPOR : Ökkeş Can Karakurt* Bahri Ekinci* (Dk. 60 Emre Aydın**) Emre Yumuşak* Halil Aşut** Attila Erel** Fahri Küçükkurt** Oğuzhan Demirer** Serhat Özyılmaz* Reha Kurt** (Dk 79 Murat Akgün*) Baran Basut* (Dk. 74 Muhammed Uyanık**) Batuhan Kurt**

ATİKER KONYASPOR : Patrik Carlgren*** Wilfred Moke*** Kadir Kaan Özdemir*** Petar Filipovic*** Volkan Fındıklı*** Ömer Ali Şahiner*** (Dk.65 Savaş**) Lebogang Manyama*** Amir Hadziahmetovic*** Vedat Bora*** Musa Araz*** Patrick Friday Eze** (Dk.70 Malick Evouna**)   
GOL : Dk. 36 Vedat, Dk. 55 ve 64  Manyama


SONUCA 2. YARIDA GİTTİ
Petrolspor skorda ve oyunda eşitliği sağlamak için çaba harcaması sonuçsuz kalınca Atkiken Konyaspor defansın hatasını affetmeyip, 55. ve 64 dakikalarda Manyama’nın attığı gollerle skoru 3-0 yaptı. Maçın kalan dakikalarında Petrolspor şeref sayısını atmak için uğraşsa da sonuç alamadı. Ve Atiker Konyaspor’a 3–0 mağlup oldu. 


TRİBÜNDE KOREOGRAFİ ŞOV 
Günler öncesinde bu maçı bekleyen Batmanlı Taraftarlar, oyuncuların saha çıkmasıyla birlikte hazırladıkları koreografiyi oluşturdular. Koreografide futbolcular ile taraftarların kenetlenmiş şekilde resmeden taraftarlar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Öte yandan stadın çatısına asılan “Küfür yüreğimizde yaradır! Burası Batman burada küfür yok” pankartı asıldı. 
TED KOLEJİNDEN BANDOLU DESTEK
Maç boyunca tribünde Petrolspor’u desteklemek için bandoyla destek veren TED Batman Koleji öğrencileri taraftarlardan yoğun alkış topladı. Zaman zaman yayıncı kuruluş tarafından da ekrana getirilen minik öğrenciler, bazı marşları bando eşliğinde çaldı. 


GENÇLİK SPORDAN TARAFTARA BİSKÜVİ JESTİ
Maçın başlamasına saatler kalmasına rağmen tribündeki yerlerini alan taraftarlara, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden bisküvi ve şeker jesti yaptı. İkramlar karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen taraftarlar ise hem maçı izledi hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün dağıttığı bisküvi ve şekerleri yiyerek keyifli dakikalar yaşadı. 


TRİBÜNDE 3 BİN, ÇATIDA 5 BİN KİŞİ İZLEDİ
Maç spikeri, karşılaşma boyunca taraftarı coşturarak, tansiyonu yüksek tuttu. Stadın çevresinde inşaat halindeki binaların bütün katları, taraftarlar tarafından tıklım tıklım doldu. Maç spikeri, karşılaşmayı heyecanlı sözlerle anlatırken, sık sık inşaatlardaki taraftarlara dikkat çekti. Tribünde 3 bin, çatıda 5 bin kişi izliyor diyerek coşkuyu en üst noktaya taşıyan maç spikeri, 90 dakika boyunca heyecanı diri tutmayı başardı.
MAÇ, YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA OYNANDI
Günler öncesinden Vali Ahmet Deniz ve Kurumların katılımı ile düzenlenen toplantıda maçın güvenliğine ilişkin tedbirler görüşülmüştü. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, önemli maç için kentte yoğun güvenlik önlemi alındı. Bütün taraftarlar, üst aramasından geçtikten sonra stada alındı. Stadın bütün çevresi, Batman Emniyet Müdürlüğü Personeli tarafından çembere alındı. 3-0’lık maç, sorunsuz bitti. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete