GÜNDEM

GÜNDEMİ SARSAN İSTİSMAR İDDİASI!

GÜNDEMİ SARSAN İSTİSMAR İDDİASI!

GÜNDEMİ SARSAN İSTİSMAR İDDİASI!
30-11-2016 23:33
Google News

Önceki gün sosyal medyada paylaşılıp gündeme bomba gibi düşen istismar iddiaları asılsız çıktı.

Önceki gün akşam saatlerinde, bazı sosyal medya hesaplarında, Batman’daki bir okulda 5 çocuğun tecavüze uğradığı ve muayene için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne getirildiği söylentileri yayıldı. Gündeme bomba gibi düşen iddialar, kamuoyunu harekete geçirdi.

VALİLİKTEN JET AÇIKLAMA

Ancak bazı kaynaklar, iddiaların asılsız olduğunu bildirirken, Batman Valiliği de konuyla ilgili jet açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada “Sosyal paylaşımlarında Batman’da bir okulda 4 çocuğun tecavüze uğradığı haberleri asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

BU KEZ DE FUHŞA ZORLAMA İDDİALARI

Konuyla ilgili araştırmalar sürerken, henüz teyit ettirilemeyen bazı bilgilere ulaşıldı. İddialara göre 1 ay önce Sason’da okuyan bir kız çocuğu, intihara teşebbüs etti. İntihardan vazgeçirilen kız çocuğuna, devletin ilgili kurumları tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı. 1 aydır destek alan kız çocuğu, okul arkadaşları tarafından fuhşa zorlandığını iddia ederek, 4 kız arkadaşının ismini bildirdi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili başlattığı incelemeler kapsamında 4 kız çocuğu, muayene için Batman Bölge Devlet Hastanesine getirildi. Muayene tetkiklerinde taciz bulgusuna rastlanmadı. Kız çocuklarının muayene için hastaneye getirilmesi “istismar” iddialarına yol açtı. İstismar iddiaları asılsız çıkarken, fuhuş iddiaları için yürütülen araştırma çalışmaları ise devam ediyor.

İMAM HATİP MEZUNLARINDAN KINAMA

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sosyal medya marifetiyle yayılan ve ısrarla İmam Hatip ile taciz kelimelerini bir araya getirmeye çalışan paylaşımlar iftiradan başka bir şey değildir. Lanse edilen olay vuku bulmadığı gibi, olayın imam hatip ile yakından uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. Valilik tarafından yalanlama yayımlanmış olmasına rağmen sosyal medya zemininde paylaşımlara devam edenlerin kasıtlı bir algı çalışması yürüttükleri aşikârdır. Bu çirkin iftiraları lanetliyoruz. Israrla İmam Hatip ismi üzerinden algı oluşturmaya çalışanları kınıyoruz. Halkımız bu çirkin iftiralara inanmamalı, bunun kasıtlı bir imaj ve algı operasyonu olduğunu bilmelidir” ifadelerine yer verdi.  (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete