SİYASET

GÜNEŞTEKİN’DEN AKAT’IN SORU ÖNERGESİNE TEPKİ!

GÜNEŞTEKİN’DEN AKAT’IN SORU ÖNERGESİNE TEPKİ!

GÜNEŞTEKİN’DEN AKAT’IN SORU ÖNERGESİNE TEPKİ!
19-10-2014 19:59
Google News

Son günlerde basında “Sason’da öğrenciler camilerde gezdirildi” haberlerine istinaden açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, din ve vicdan özgürlüğü ile demokrasinin sadece belirli bir kesime ait olmadığını belirtti.

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdiği soru önergesinde, Sason’da ana sınıf öğrencilerinin, “Camiler ve Din Haftası” etkinlikleri kapsamında camilere götürülerek gezdirilmesi olayını baskı ile nitelendirmesini kınayan Güneştekin, HDP’li Ata’nın soru önergesine tepki gösterdi.

EĞİTİM SEN EŞCİNSELLİK PANELİ DÜZENLEMİŞTİ

Güneştekin “kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtan bazı çevreler İslamiyet’e olan kinlerini demokratik hak ve görüş perdesi altında gizleyerek milletimizin İslam’la olan bağını kesmek istemektedirler. Müslüman ailelerin çocuklarının, Camiler Haftasında müftülükçe camiye götürülmesi bazı kesimlerin hoşuna gitmemiştir. Eğitim Sen Batman Şubesi, basına demeç vererek dindar nesiller mi yetiştirilmeye çalışılıyor diyerek seslendirmiş, Milletvekili Ayla Akat Ata da bu düşünceleri Millet Meclisine taşımıştır. Eğitim Sen birkaç ay önce eşcinselliği özendirmek üzerine bir konferansı Batmanda düzenleyerek kendini deşifre etmişti” dedi.

SASON MÜFTÜLÜĞÜNÜ AYAKTA ALKIŞLIYORUZ”

Açıklamasının devamında Sason’daki etkinliğe dikkat çeken Güneştekin, “​​​Çocuklara camileri yani Allahın evini sevdirmek yönünde programlar yapan kurumlarımızı destekliyoruz ve bu programı organize eden Sason İlçe Müftülüğümüzü ayakta alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?