GÜNDEM

GÜNEŞTEKİN KÜLTÜR SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, kendi adını taşıyan Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde hemşerilerinin karşısına çıktı.

GÜNEŞTEKİN KÜLTÜR SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ
18-03-2018 22:07
Google News

KÜÇÜKKAYA VE BEKİ DE GÜNEŞTEKİN’E EŞLİK ETTİ

Batman Belediyesi Başkan Vekili Erutğ Şevket Aksoy’un talimatı ile Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezine, Batmanlı Sanatçı Ahmet Güneştekin’in adı verildi. Merkeze isim tabelasının asılmasından sonra Sanatçı Güneştekin, Batman’a davet edildi. Fox TV Çalar Saat Sunucusu İsmail Küçükkaya ve Tanınmış Köşe Yazarı Akif Beki ile birlikte Batman’a gelen Güneştekin, Kültür ve Sanat merkezinde hemşerilerinin karşısına çıktı.

PROGRAM, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Programa Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, ASKON başkanı Selman Nasıroğlu yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

AKSOY’DAN GÜNEŞTEKİN’E ÖVGÜ

Programda konuşan Belediye Başkan Vekili Aksoy, sanatçı Güneştekin’in adını kültür ve sanat merkezine vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek: "Güneştekin, ülkemizde hep ışığın peşinde koşmuş, güneşin peşinde koşmuş, rengin peşinde koşmuş. Resimlerini en etkileyici, en sanatsal, en evrensel ve en çağdaş bir şekilde aktarırken aynı zamanda bu ışığı bütün dünyaya da yaymış, tabii kendisi de gökteki bir yıldız gibi de parlamış" ifadelerini kullandı.

“KENDİ EVİMDEYİM”

Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya’nın yaptığı söyleşi programında soruları yanıtlayan Güneştekin, konuşmasına “kendi evimdeyim, bugün ev sahibiyim, hepiniz evime hoş geldiniz” diyerek başladı. Kültür Sanat Merkezine kendi adının verilmesini sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Güneştekin “Ben bu toprakları gerçekten çok seviyorum. Buranın zengin kültürü sayesinde buralara geldim. Şimdi borcumu ödeme zamanı geldi. Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ne ismimin verilmesine destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİM, MÜZE KURMAK”

Güneştekin, en büyük hayalinin, Hasankeyf'i yüksekten gören bir yere, dünya çapında bir müze kurmak olduğunu söyledi. Belediye Başkan Vekili Aksoy, müze hayalinin gerçekleşebilmesi için gerekli desteği sağlayacağının sözünü verdi. Aksoy’un destek sözü, İsmail Küçükkaya başta olmak üzere, salondaki herkesten alkış aldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete