GÜNDEM

GÜNEŞTEKİN MÜZESİ DÜNYAYA KÖPRÜ OLACAK

Vali Hulusi Şahin, Gazetemizin Sahibi Ercan Atay Başkanlığı’ndaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Gazete ofisimizde gerçekleşen ziyarette Vali Şahin, 8 aydır görev yaptığı Batman’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

GÜNEŞTEKİN MÜZESİ DÜNYAYA KÖPRÜ OLACAK
08-08-2019 21:41
Google News

 

BATMAN, İSTİKBALİ PARLAK BİR ŞEHİR
Batman’a ilişkin izlenimlerini paylaşan Vali Şahin “Batman, güzel bir şehir. İnsanları iyi. İstikbali parlak. Bu şehirde insan bir yoksunluk yaşamıyor. Bazı yöreler vardır, hayat tarzınızı zorlar. Her şeye ulaşmak mümkün değildir. Ama Batman öyle değil. Batman’da her şeye kolay ulaşabiliyorsunuz. İnşallah bu şehrin geleceğine bizim de bir katkımız olur” dedi.
HAYALİMDEKİ AHMET GÜNEŞTEKİN MÜZESİ, ÇOK BÜYÜK BİR PROJE
Kentin tanıtımı konusunda Ahmet Güneştekin Modern Sanatlar Müzesini önemsediğini belirten Vali Şahin “Ahmet Güneştekin, dünyaca bilinen bir sanatçı. Onun rol modelliği, bu şehir için önemli. Son dönemde batıda örneklerini gördüğümüz tarzda, bir parkın içinde, müze şeklinde, hem içeride hem dışarıda eserlerin sergilendiği büyük bir proje, hayalimdeki bu. Diyarbakır Köprüsünün, Diyarbakır tarafında, Özel İdare hudutlarında, hazine arazisi baktık. Çok daha uygun. DSİ’nin oradaki çalışmaları da bitmiş durumda. Dünyaca Ünlü Mimar Emre Arolat, projesini hazırlıyor şimdi. Sonbaharda, lansman yapacağız” dedi. 
TURİSTLER İÇİN ALTERNATİF OLACAK
Vali Hulusi Şahin, konuşmasının devamında, “Ahmet Bey, binayı okul tarzı atölyeler gibi düşündüğünden, vakıf kuruyor, sponsorlar oluşturacak. Bu proje benden önce Hasankeyf için düşünülmüş. Ben ısrarla Batman’a istedim. Hasankeyf zaten biliniyor. 1 ay rahatlıkla gezebilirsiniz. Ama Batman koca bir şehir ve gezmek isteyen için alternatif yok. Batman Müzesi var. Bunun dışında AVM’lerden başka seçenek göremiyor insanlar. Hasankeyf’in zenginliğinden bu şehir de faydalanmalı. Hasankeyf’e gelen turist, buranın havaalanını kullanmalı, otelde kalmalı. Ahmet Güneştekin Modern Sanatlar Müzesi, bunun için iyi bir alternatif. Ben Alo Tevşo Köy Pazarını da bu anlamda önemsiyorum. Barselona’da yaptığım gezide aklımızda en fazla kalan şey, otantik Pazar olmuştu. Işıklandırma, süslenmiş meyve sebzeler, derli toplu. Bunlar önemli şeyler” Dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete