GÜNDEM

Güneştekin Vakfı Gençlerin yeni umudu…

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, kendi soyadını taşıyan vakfını eğitim ve kültür faaliyetleri için açtığını duyurdu.

Güneştekin Vakfı Gençlerin yeni umudu…
07-07-2022 14:05
07-07-2022 14:06
BATMAN
Google News

KÜLTÜRLER ARASI DİYALOGA KATKI SUNACAK

Ahmet Güneştekin’in kurucusu olduğu vakıf, öncelikle sanat bilincinin gelişimi, çocuk ve gençlerin eğitimi için çalışacak. Vakıf kültür ve sanat politikalarının oluşturulmasında etkin bir aktör olarak, yurt içi ve yurt dışında pek çok kurumla iş birliği içinde kültürler arası diyalogun ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlıyor

VAKIF KURUCULARI ARASINDA GÜÇLÜ İSİMLER VAR

Vakfın kurucuları arasında ve mütevelli heyetinde Ahmet Güneştekin, Emre Arolat, Gonca Paşolar, Murat Pilevneli ve Kardelen Güneştekin yer alıyor. Danışma kurulu Şener Özmen başta olmak üzere kültür sanat yönetimindeki deneyimlerini sunacak sanatçılardan oluşuyor. Vakıf farklı disiplinlerde sanatsal üretimleri ve sergilemeleri desteklemek için açacağı sanat ve eğitim kurumlarıyla yaratıcılığın sürdürülmesi, geleneksel ve modern değerler arasında sürekli bir etkileşim sağlama düşüncesiyle çalışmalarına başladı.

GENÇLERİN SANATA ULAŞMASI İÇİN ÇALIŞACAK

Kültür ve sanatın temel eğitimin vazgeçilmez bileşeni olduğunu savunan vakıf, çocukların ve gençlerin sanat öğrenimine erişim olanağını genişletmek için de çalışacak. Anadolu genelinde sürdürdüğü araştırma gezilerinde çocuklar için ve onlarla kurduğu atölyelere bu duyguyla başlayan Güneştekin için vakıf son yirmi yıla yayılan düşüncelerinin gelişimini ifade ediyor. Kaliteli eğitime erişimin her çocuğun hakkı olduğunu belirten Güneştekin, kültür ve sanat yoluyla çocuk hakları kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

MÜZE VE GALERİ ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

Ahmet Güneştekin Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı faaliyetlerine Urla’da açacağı kültür sanat kurumuyla başlıyor. Cengiz Kurt tarafından tasarlanan Güneştekin Art Refinery Urla, 2023 yılında kapılarını açacak. Emre Arolat’ın tasarladığı Batman’da kurulacak müzeyle ilgili çalışmalar ise gelişme aşamasında. Yine vakfın bünyesinde istanbul Sultangazi’de başlatılan sanat kurumunda eser üretimine yönelik çalışmalar devam ediyor.

BUGÜNE KADAR YAPTIKLARIMIZIN AHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

Vakfın kuruluşunu sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Güneştekin “Değerli dostlar, kurucusu olduğum @GunestekinVakfi kültür, sanat ve eğitim alanında faaliyet göstermek için kuruldu. Vakıf, yurt içi ve yurt dışında pek çok kurumla işbirliği yaparak kültürel etkinlikler ve sanat mekânları kurmayı hedefliyor. Vakfımızın en önemli yatırımlarından biri kuşkusuz eğitime destek olacak. Son 20 yılda bütün Anadolu’yu karış karış gezip çocuklarla sanat atölyeleri kurduk, binlerce çocukla resim yaptık, sanata yeteneği olanlara eğitim bursu verdik. Şimdi ise daha fazlasını yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete