GÜNDEM

GÜNEY EKSPRES YENİDEN…

Güney Kurtalan Ekspresi'nin masalsı yolculuğu, demir ağların son durağı Siirt'ten yeniden başladı.

GÜNEY EKSPRES YENİDEN…
19-07-2021 00:48
BATMAN
Google News

Cumhuriyetin kuruluşundan 21 yıl sonra başladığı seferlerini 76 yıldır aralıksız sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, Kovid–19 nedeniyle geçen yıl mart ayında ara verilen seferlerine büyük bir ilgiyle yeniden başladı. Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Batman güzergâhında 70'i aşkın duraktan geçen Güney Kurtalan Ekspresi, 23 saat süren 1212 kilometrelik güzergâhta yolcularına adeta görsel şölen sunuyor. Merhum Sanatçı Barış Manço'nun da esinlenerek 1972 yılında kurduğu müzik grubuna adını verdiği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş'nin Güney Kurtalan Ekspresi'nde yolculuk, Ankara'dan başlayıp Kurtalan'da son buluyor.

Seferler Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar Günleri saat 09.10'da Kovid tedbirleri kapsamında gerçekleştiriliyor.

YOLCULAR HEYECANLI

Yolculardan Adnan İnan, çocuk yaşta ilk kez merhum babasıyla bindiği treni, anılarını tazelemek, özlem gidermek için tercih ettiğini belirtti. Güney Kurtalan Ekspresi'nin yolcularına eşsiz manzaralar sunduğunu, yolculuk boyunca bu manzaraları doya doya seyretme imkanı bulduğunu dile getiren İnan “Rahmetli babamla yolculuk yaptığımız bu trene bir kere daha binmek istedim. Çok güzel ve kaliteli bir hizmet” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete