TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Güneydoğu Anadolu Kariyer Fuarı devam ediyor

Diyarbakır'da, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde ve Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (GÜNKAF'24) devam ediyor.

Güneydoğu Anadolu Kariyer Fuarı devam ediyor
06-01-2024 05:32
05-01-2024 18:33
Google News

DÜ 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Yetenek Her Yerde" sloganıyla bölgedeki 15 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştirilen fuarda 250'yi aşkın kurum ve kuruluş stant açtı.

İki gün sürecek fuarın ilk gününde yoğun katılım nedeniyle kongre merkezinin girişinde kuyruklar oluştu.

Açılan stantları ziyaret edenler, kurumların çalışmaları hakkında bilgiler aldı, iş ve staj başvurusunda bulunuyor.

DÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinde uzman Uğur Kaval, AA muhabirine, fuarda kamu ve özel sektör yetkililerinin açtıkları stantlarda öğrencileri ağırladığını söyledi.

Salonlarda ise kariyer planlamalarına ilişkin sunumların yapıldığını ifade eden Kaval, fuarın yarın da çeşitli etkinliklerle süreceğini aktardı.

Kaval, "Fuara çok yoğun bir katılım var. Firmalar iş ve staj başvuruları almaya başladı. Şu ana kadar binlerce öğrencinin katılım gösterdiği fuarı 2 gün boyunca yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz." dedi.

Ziyaretçi öğrencilerden Mekiye Gündüz, fuarı faydalı bulduğunu ifade ederek, "Duruşma salonu standı dikkatimizi çekti. Hukuk okumak istiyorum. Bu nedenle bu cübbeyi giydim." ifadelerini kullandı. Ahmet Sıklan, kariyer fuarına ilk kez katıldığını, staj imkanlarını öğrenmek istediğini belirtti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete