GÜNDEM

GÜNEYDOĞU BASINI İÇİN YARIŞ BAŞLADI

Mehmet Çelik Başkanlığı’ndaki Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) 1. Geleneksel Özendirme Yarışmasının duyurusunu yaptı.

GÜNEYDOĞU BASINI İÇİN YARIŞ BAŞLADI
20-09-2019 16:55
Google News

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Mardin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman illerindeki gazete cemiyetlerini bünyesinde bulunduran Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF)’nun 1. Geleneksel Özendirme Yarışması’na başvurular başladı. 
Ödül yarışmasına başvurular 15 Kasım’da sona erecek, sonuçlar 15 Aralık’ta açıklanacak, ödül töreni ise 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gerçekleştirilecek törenle dağıtılacak.

YARIŞMANIN AMACI, MESLEĞE ÖZENDİRMEK

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, ilkini 2018 yılında başlattığı Özendirme Yarışmasını, her yıl düzenlemeyi ve geleneksel hale getirmeyi amaçlıyor. Yarışma, Doğu ve Güneydoğu İllerinde zor şartlar altında çalışan basın mensuplarını motive etmeyi, düzenleyeceği etkinliklerle bölgedeki basın mensuplarını bir araya getirip aralarındaki dayanışmayı arttırmayı hedefliyor.

YARIŞMAYA GAZETECİLER KATILABİLİR

Yarışmaya, Güneydoğu Bölgesi’nde görev yapan gazeteciler ve haber ajansı temsilcileri, Sarı Basın Kartı taşıyan gazeteciler, Sarı Basın Kartı taşımayıp herhangi bir yayın organında (Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo, Ajans) çalıştığını belgeleyen gazeteciler katılabilecek. Adaylar, her hangi bir yarışmada ödül almış eserlerle yarışmaya katılamayacak. Her aday, her kategoride tek bir eserle yarışmaya katılabilecek. Eserlerin, yarışmanın düzenlendiği yıl içerisinde yayınlanmış olması şartı aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Haber, 
Fotoğraf, 
Röportaj-Söyleşi, 
Sayfa Düzeni  
Köşe Yazısı, 
İnternet Sitesi, 
Televizyon Haberi, 
olmak üzere 7 dalda düzenlenen yarışmaya katılım için adaylar, eserlerin 1 asıl–2 fotokopi olmak üzere 3’er adet örneğini, televizyon haberi kategorisi için haber görüntüsünü içeren 1 adet flash belleği dosyalayarak, 1 adet vesikalık fotoğraf, eser sahibinin kısa özgeçmişi, yarışmaya katılım sağlanan eserin başlığı ve hangi kategoride katılım sağlandığı bilgisini içeren bilgi notu ile birlikte GGF’nin Mardin İli’ndeki 13 Mart Mahallesi Ortadoğu Sitesi E Blok Kat: 1 No: 4 Artuklu/ Mardin adresine posta ile göndererek, yarışmaya katılabilecek. Adaylar, GGF’ye 0532 377 12 18 numaralı hattan ulaşarak detaylı bilgi alabilecek.

ESER SAHİPLERİNE ÖDÜL DAĞITILACAK

GGF’nin oluşturacağı Seçici Kurul, yarışmaya katılan eserleri değerlendirerek, puanlama yapacak. Her kategorinin 1.’leri belirlenecek. Ödüle layık görülen eserler, 10 Ocak Gazeteciler Günü yapılacak törende ödüllendirilecek

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete