GÜNDEM

Güneydoğu Basını, Kilis’te toplandı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), 7 Aralık Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Kilis’te toplandı.

Güneydoğu Basını, Kilis’te toplandı
11-12-2023 20:00
11-12-2023 15:49
BATMAN
Google News

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun yönetim kurulu üyeleri, Kilis’te önemli temaslarda bulundu. 7 Aralık Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne denk getirilen programda, ziyaret, temas ve toplantılara yer verildi.

GGF ÜYELERİ, PROTOKOL ZİYARETLERİ YAPTI

Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Adıyaman ve Gaziantep illerinden gelen cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kilis'te protokol ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ’ın ev sahipliğinde bir araya gelen gazeteciler, Kilis Valisi Tahir Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu ve 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u ziyaret etti. Vali Şahin, GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik ve basın mensuplarına ziyaretlerden ötürü teşekkür ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu da basın mensuplarını Kilis’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektör Karacoşkun, demokratik ve şeffaf bir toplumun oluşmasında basının önemini vurguladı.

GAZETECİLER, YAPTIKLARI ZİYARETLERDE KİLİS HAKKINDA BİLGİ EDİNDİ

GGF üyeleri, Şekeroğlu Baharat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şekeroğlu’nu ziyaret ederek, markanın oluşum ve gelişim süreci hakkında bilgi aldı. Tarihi sabunhane müzesini gezen gazetecilere, müze müdürü Macit Aşir tarafından bilgi verildi. Kilis Vakfı Şubesini ziyaret eden GGF üyeleri, Vakfın Kilis Temsilcisi Haşim Özyurt’tan vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı. İstanbul’da bulunan Vakfın Genel Başkanı ve Hayırsever İş İnsanı Yaşar Aktürk de gazetecileri görüntülü arayarak, Kilis’e verdikleri önem için teşekkür etti.

GAZETELER, AĞIR ŞARTLAR ALTINDA EZİLİYOR

GGF üyeleri Olea Otel’de yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Gazetelerin, İnternet Basın Yasasının ağır şartları altında ezildiğine dikkat çeken GGF yönetimi, şartların yerel basına uygun hale getirilmesi gerektiği belirtti. Yönetim kurulu toplantısının ardından Kilis Basın Cemiyetin yemekli programında bir araya gelen gazeteciler, dayanışma mesajı verdi. Programda GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik, Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk adına vakıf temsilcisi Haşim Özyurt’a plaket takdim etti. Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ da iki gününü Kilis’e ayıran gazeteciler adına Federasyon Başkanı Mehmet Çelik’e plakek takdiminde bulundu. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete