GÜNDEM

GÜNEYDOĞULU GAZETECİLER, İÇ ANADOLU’YU GEZDİ

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Gazetecilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak ve Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın da aralarında bulunduğu Güneydoğu Gazetecileri, AB projesi kapsamında Malatya, Kayseri ve Nevşehir Ürgüp’te temaslarda bulundu.

GÜNEYDOĞULU GAZETECİLER, İÇ ANADOLU’YU GEZDİ
16-09-2020 19:05
Google News

 

MALATYA'DA GAZETECİLERLE TOPLANTILAR YAPILDI
Güneydoğu Gazetecileri’nden oluşan heyet, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Üyesi Semira Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette, gazetecilik mesleğinin ekonomik ve sosyal problemleri masaya yatırıldı. Basın Yasası’na yönelik gerekli düzenlemeler yapılmadığı için mesleğin standardının olmadığı ve itibar kaybına uğratıldığına dikkat çekildi.

 

DARENDE’DE ÖĞLEN YEMEĞİ
Gazeteciler Malatya’nın Darende İlçesi’nde Somuncu Baba Türbesini gezdi. İl dışında olduğu için gazetecilerle görüşemeyen Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de gazeteciler için Darende Şelalesi’nde öğlen yemeği organize etti.

KAYSERİ’DE TEMASLARDA BULUNDULAR
Kayseri’de Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Güneydoğulu Gazeteciler, AB projesi kapsamında açılan Basın Destek Evi’ni gezdi, Cemiyet Yönetim Kurulu Temsilcisi Üstün Tuncer ve Osman Koca ile görüştü. Güneydoğu Gazetecilerle görüşmek için Kayseri’ye gelen Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Turpçu da İç Anadolu’da gazetecilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Gazeteciler, bölgeler arası haber farklılıklarını görüşürken, haber dilinin bölgeler arasındaki etkisine dikkat çekti. İç Anadolu ve Güneydoğulu Gazeteciler, Talas’ı gezdi, teleferikle tırmandıkları Erciyes Dağı’nda sucuk ekmek yerken hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 

YÖRESEL YEMEKLER HAZIRLANDI
Güneydoğu Gazetecileri, Kayseri’den sonra Nevşehir Ürgüp’e gitti. Ürgüp’te edebiyat konseptli Tülpar Otel’de ağırlanan gazeteciler, yöresel yemekleri tatma imkânı buldu. Otel Yöneticisi Hülya Bilen ve Serpil Savaş konukları ile yakından ilgilenirken, gazetecilere ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

ÜRGÜP KAYMAKAMI, ANLAMLI MESAJLAR VERDİ
Gazeteciler, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’yı ziyaret etti. Kaymakam Maraşlı, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde uzun yıllar görev yaptığını ve bölgeyi çok iyi tanıdığını belirterek “Bölge halkını da bölgeyi de çok iyi bilirim. Oraları çok özlüyorum. İnsanlarının temizliği, misafirperverliği beni her zaman etkilemiştir” diyerek hayata insan odaklı baktığının altını çizdi.

ÜRGÜP’TE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ürgüp Agarta Hotel, Güneydoğulu Gazetecileri kokteylde ağırladı. Agarta Hotel’i gezen gazeteciler, İşletmeciler Burçin Gündüz, Dyt Canan Gündüz ve Gülperi Gündüz Yassı ile sohbet etti. Aynı zamanda TOOB Kapadokya Bölge Başkanı da olan Gülper Gündüz Yassı ve Diyetisyen Canan Gündüz, otellerinde konaklayanlara sağlıklı yaşam konusunda tavsiyelerde bulunduklarını da belirtti.

KAYA OTELDE AKŞAM YEMEĞİ
Romantic Cave Hotel Sahibi Hüseyin Akcan da Güneydoğulu Gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı. Kaya oteli gezen gazeteciler, otantik ve huzurlu bir ortam sunan otelin fotoğraflarını çekti. Agarta Cave Hotel’in, kültür düzeyi yüksek bir aile tarafından özenle restore edilerek düzenlendiğini belirten Otel Sahibi Hüseyin Akcan, kapılarının Güneydoğu İnsanına her zaman açık olduğunu söyledi.

TARİHİ İLÇEYİ GEZDİLER
Güneydoğulu Gazeteciler, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezerken Peri Bacaları, Hayal Vadisi, Çavuşin, Aşk Vadisi, Avanos, Kızıl Vadi, Göreme, Üç Güzeller, Uç Hisar’da hatıra fotoğrafları çektirdi. Saç Müzesi’nde Recep Yalınız’ın Kızılırmak toprağından çömlek yapımını izleyen gazeteciler, 3 günlük ziyaretin sonunda Ürgüp’ten ayrıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete