GÜNDEM

GÜNEYDOĞULU GAZETECİLER KİLİS’TE TOPLANDI

Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şırnak illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), yönetim kurulu toplantısını Kilis’te düzenledi.

GÜNEYDOĞULU GAZETECİLER KİLİS’TE TOPLANDI
16-12-2018 14:25
Google News

 

7 İLİN GAZETECİLERİ KATILDI

GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik Başkanlığında yapılan ve Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın da katıldığı toplantıya Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, 7 ilin gazeteci cemiyeti başkan ve üyeleri katıldı. Heyet, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Emniyet Müdürü Günter Şenses, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ruhat Yaşar ve KİTSO Başkanı H. Mustafa Celkanlı’yı ziyaret etti. 

İLAN SORUNUNU VALİ’YE AKTARDILAR

GGF heyeti, son kararname ile Kilis’e atanan Vali Recep Soytürk’ü ziyaret etti. TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik, kamu kurumların doğrudan temin yolu ile ilan vermeden, ihaleye çıkmalarının yerel gazeteleri zor duruma düşürdüğünü dile getirdi. Vali Soytürk de devletin menfaati için doğrudan temin yerine, ihale yolunun tercih edilmesinden yana olduğunu söyledi.

ELBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI, GGF İLE BİR ARAYA GELDİ

Elbeyli İlçe Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, GGF üyeleri ile bir araya geldi, görev yaptığı ilçe ile ilgili bilgiler aktarırken, son operasyonlar hakkında görüşlerini paylaştı.

11 BİN ÖĞRENCİLİ KİLİS ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

GGF heyeti, Kilis Üniversitesi Rektör Vekili Muhammet Ruhat Yaşar’ı ziyaret etti, üniversiteyi gezerek, öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi edindi.

KİLİS’İN ÖNEMLİ YERLERİ GEZİLDİ

Kilis’in tarihi mekânlarını gezen GGF heyeti, Organize Sanayi Bölgesi’nde kahve, şekerleme ve baharat üretimi yapan Şekeroğulları Fabrikasını gezdi. Yurtiçi ve Yurtdışına satış gerçekleştiren Kahvemo markası ile tanışan gazeteciler, üretim faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

KİLİS TİCARET ODASI, GAZETECİLERİ AĞIRLADI

GGF heyeti ile bir araya gelen Kilis Ticaret Odası Başkanı Mustafa Cerkanlı, Kilis’in ekonomik sorunları ve beklentilerini aktardı, yürüttükleri projelere ilişkin bilgi verdi.

SARI BASIN KARTI YÖNETMELİĞİ MASAYA YATIRILDI

Kilis İl Yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından toplanan GGF Yönetimi, resmi gazetede yayımlanan Sarı Basın Kartı yönetmenliğinde, gazeteci temsilcilerinin, sarı basın kartları komisyonunda ne ölçüde yer alacaklarının üstü kapalı tutulmasının düşündürücü olduğu ortak kararına vardı. Konunun illerin milletvekilleri aracılığı ile siyaset gündemine taşınmasını ve iletişim daire başkanlığı nezdinde girişimde bulunulmasına karar veren yönetim kurulu, icra iflas ilanlarının yerelde yapılması ve yatırım ihalelerinin ilan yolu ile yapılması için, gerekli çalışma ve girişimlerin yapılmasını karara bağladı.

 “TOPLANTI VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI DEVAM EDECEK”

GGF Başkanı Mehmet Çelik “Kilis’te düzenlediğimiz toplantıda, mesleki sorunlarımızı, meslektaşlarımızla tartışma, eksiklik ve aksaklıkları birlikte tespit edip çözüm yollarını bulma imkânı bulduk. Resmi ilanlarda sütun cm bedelini yükseltilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdik. Sarı Basın Kartları Yönetmenliğinde, kart komisyonunda gazeteci temsilcilerinin sayısının belirtilmemesi düşündürücüdür. Gelişmiş ülkelerde basın kartlarını, Basın Odaları verir. Gazetecilerin odalaşması ve Mesleki Yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete