HASANKEYF

GÜNLERDEN HASANKEYF…

Mezopotamya Ekoloji Hareketine bağlı Hasankeyf Yaşatma Girişimi Topluluğu, “2. Dünya Hasankeyf Günü” nedeniyle vatandaşları bugün Hasankeyf’te buluşturacak. Ilısu Baraj Suları altında bırakılacak olan Hasankeyf için Avrupa İllerinde de bir dizi etkinlik düzenlenecek.

GÜNLERDEN HASANKEYF…
22-09-2017 21:52
Google News

BÜYÜK BULUŞMA BUGÜN SAAT 13.00’TE HASANKEYF’TE

2. Dünya Hasankeyf Günü nedeniyle bugün saat 13.00’te Antik kent Hasankeyf’te büyük buluşma gerçekleştirilecek. ’nü kutlayacak. Batman’dan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden doğaseverler ve sivil toplum örgütleri, bugün 13 bin yıllık tarihi geçmişi olan Antik kent Hasankeyf’te buluşacak.

“HASANKEYF İÇİN GEÇ KALINMIŞ DEĞİL”

Hasankeyf Yaşatma Girişimi Topluluğu, vatandaşları büyük buluşmaya davet ederek “Bir Nuh tufanı gibi yukarı Mezopotamya’nın önemli bir kısmını su altında bırakması planlanan Ilısu Projesi’ne hayır demek için hiçbir zaman geç değildir. Yakın bir zamanda boşaltılmak istenen Hasankeyf’e gelin ve Hasankeyf’te yaşanılanları yerinde gözlemleyin” dedi.

14 ŞEHİRDE EYLEMLER YAPILACAK

Dünya Hasankeyf Günü nedeniyle Bağdat-Irak, Silemanî-Güney Kürdistan, Roma-İtalya, Barcelona- Katalonya, İngiltere, Cenevre- İsviçre, Viyana-Avusturya, Frankfurt-Almanya, Berlin-Almanya, Hamburg-Almanya gibi dünyanın 14 şehrinde de etkinlikler düzenlenecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete