ASAYİŞ

“Güvenli olmayan link’leri tıklamayın”

Batman Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, 23–24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda 6 şüpheli şahıs yakalandı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

“Güvenli olmayan link’leri tıklamayın”
31-05-2022 09:24
31-05-2022 09:25
BATMAN
Google News

6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Takip edilen şahısların, temin ettikleri zararlı yazılımlar üzerinden gerçek mobil uygulamaları taklit ederek sosyal medya uygulamalarında mobil bankacılık, kredi kartı ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri belirlendi. İncelenen dijital materyaller ve alınan ifadeler sonucunda, şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli şahıstan 1’i mahkemeden adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı, 2 şahıs ise yetkili mahkeme tarafından tutuklandı.

GÜVENLİ OLMAYAN LİNK’LERİ TIKLAMAYIN

Emniyet, vatandaşları uyarırken “Vatandaşlarımızın, internet üzerinde kaynağını bilmedikleri link adresleriyle bağlantı kurmamalarının ve internet kullanımının güvenli sayfalar üzerinden yapmalarının, yeni mağduriyetlerin önüne geçeceğini önemle hatırlatırız. Sanal ortamda vatandaşlarımızı mağdur eden şahıslara yönelik siber mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” mesajı verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete