GÜNDEM

GÜVERCİNLERE, ÇOCUKLARI GİBİ BAKIYORLAR

Güvercin tutkusunun giderek yaygınlaştığı günümüzde, apartman çatılarında güvercinler için özel bölümler oluşturulmaya başlandı. Hobi olarak güvercinlerle ilgilenen vatandaşlar, araba fiyatına alınıp satılan bazı güvercin cinslerinden aynı zamanda gelir de elde ediyor.

GÜVERCİNLERE, ÇOCUKLARI GİBİ BAKIYORLAR
20-06-2016 02:22
Google News

15 BİN TL’YE KUŞ BULUNUYOR

Batman Kanatlı Hayvanlar Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, Batman’da güvercin tutkusunun her geçen gün arttığını belirterek “Şu anda yaklaşık sayı bin civarındadır. Güvercin tutkunları boş zamanlarını, güvercinlerini besleyerek ve uçurarak geçirir. Hatta bu sevgi, ev hanımlarını ve çocukları kıskandıracak düzeydedir. Bazı kuş cinsleri arabalardan daha pahalıdır. Batman’a has, sinekli boz, koyu mavi, Batman bozu, Batman mavisi kuşları var. Toprak ve arka tepe ise yer kuşlarıdır. Fiyatları 200–2 bin TL arasındadır. Hava kuşlarının fiyatı da 5 bin–15 bin TL arasındadır. Batman’a has güllü paçalı kuşunun fiyatı Bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor” dedi.

3BİN 500 GÜVERCİN AŞISI YAPILDI

Batman’da düzenledikleri kuş festivallerinde Mardin, Midyat, Kızıltepe ve Şırnak ve Batman’ın köylerinden gelen kuş meraklılarını ağırladıklarını söyleyen Taş “Festivallerde, kuşlarımızı uçurup şov yapıyoruz. Evine giderken çocuğuna bir şey götürmeyen arkadaşlarımız, kümese girip kuşun altını temizler, ona salatalık doğrar. Güvercinlerimize çocuk gibi bakıyoruz. Nasıl ki çocuğumuzun morali bozuk olduğunda anlıyor isek, kuşumuz da hastalandığında anında anlarız. Güvercinlerimizin aşılarını ihmal etmeyiz. Geçen seneden beri Batman’da 3 bin 500 güvercine aşı yapıldı. Bu aşı, ateşlenmeleri, yavru ölümlerini, toplu ölümleri ortadan kaldırır. Kuşlarımızın güvenliği ise çok önemlidir. Hırsızlara karşı kümese güvenlik kamerası taktırarak tedbir alıyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete