GÜNDEM

Haber sitelerine uyarı

Sahte trafiğe müsaade edilmeyecek!

Haber sitelerine uyarı
23-06-2023 12:48
23-06-2023 17:03
Google News

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Kurban Bayramı nedeniyle Kurum Genel Müdürlüğü ve Şube Müdürlüklerinde çalışan personel ile bayramlaştı.

Şube Müdürlüğü personelinin çevrimiçi ortamda katıldığı bayramlaşma programında konuşan Erkılınç, internet haber sitelerinin mevzuat düzenlemeleriyle birlikte 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle resmi ilan yayımlamaya başladığını hatırlatarak, yeni döneme geçişin sorunsuz gerçekleşmesindeki katkıları için tüm personele teşekkür etti.

AĞUSTOS AYINDA KENDİ ÖLÇÜM SİSTEMİMİZDEKİ VERİLERİ PAYLAŞACAĞIZ

Resmi ilan yayımlayan 400’ün üzerinde internet haber sitesinin görev alanlarında bulunduğunu belirten Genel Müdür Erkılınç “Kendimize ait ölçüm sisteminin testlerini 50’den fazla site üzerinde gerçekleştiriyoruz. Temmuz Ayı itibarıyla tüm sitelerimizi ölçmeye ve değerlendirmeye başlayacağız. Ağustos’ta tarafımızca ölçülen, kurumun geçerli saydığı trafik bilgilerini internet sitelerimiz ile paylaşmayı planlıyoruz. Sahte trafik akışına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Resmi ilan yayımlama hakkı, şartlar yerine getirildiği müddetçe devam eder. Eylül Ayı öncesi sahadan tüm veriler toplandığında ülkemizdeki basın kuruluşlarının genel bir fotoğrafının çekilmiş olacak. Basılmayan, satılmayan ve okunmayan gazete kalmasın diye yoğun uğraş verdiğimiz bir dönemde, ziyaretçisi olmayan, haber üretmeyen, nitelik sorunu yaşayan internet haber siteleri gün yüzüne çıksın istemiyoruz. Resmi ilan yayımını sonsuza kadar verilmiş, atadan miras kalmış bir hak gibi görenler var. Benzer sıkıntıların dijital mecrada da yaşanması, sorunlarımızın katlanmasına ve resmi ilanların yayın mecrasına ilişkin tartışmaların yeniden başlamasına neden olacaktır. Yönetmeliğin, saha gerçekleri ile uymayan yönleri varsa yeniden değerlendireceğiz. Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin günümüz koşulları ve saha gerçekleri ile uymayan yönlerinin ortaya çıkması durumunda, gerekli değişiklikleri yapmaktan çekinmeyiz” dedi.

RESMİ REKLAM BEDELLERİ, RESMİ İLAN FİYAT TARİFESİNİN ALTINDA OLMAMALI

İnternet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam ekosistemine dahil olmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen ve kurumu ciddi anlamda zarara uğratan resmi reklam bedellerine de değinen Erkılınç “İnternet haber siteleri, günümüz ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayacak ücretlerle kamu reklamı yayımlayamaz. Süreli yayınlardan her yıl resmi yazı ile özel reklam tarifelerini almamız gerekiyor. Burada bildirilen reklam yayın bedelleri Resmi İlan Fiyat Tarifesinin altında olamaz. Reklam yayımından önce veya sonra sisteme yüklenen ordinolarda bu detayı sıkı sıkıya takip etmemiz gerekiyor. Tam sayfa resmi ilanın 30 bin liranın üstünde olduğu bir yerde kimse bu rakamların beşte biri fiyatına renkli reklam alamaz, sayfasına veya haber sitesinin açılışına koyamaz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete