GÜNDEM

HABERİMİZ BARO’YU HAREKETE GEÇİRDİ;

Batman Barosu, Türkiye’nin Kültür Haritası adlı kitapta Batman’la ilgili karalayıcı bilgilere yer verildiğine dönük haberimizden sonra kitapla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

HABERİMİZ BARO’YU HAREKETE GEÇİRDİ;
26-03-2020 16:01
Google News

 

HABERİMİZ GÜNDEME OTURDU

Türkiye’nin Kültür Haritası adlı kitapta Batman’la ilgili karalayıcı bilgilere yer verildiğine dönük haberimiz, Batman Barosunu harekete geçirdi. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından Prof. Dr. Kenan Mortan-Prof. Dr. İbrahim Atalay imzasıyla çıkan Türkiye'nin Kültür Atlası adlı kitaba ilişkin yayımladığımız haberde, Batman’a yönelik çirkin iftiralara yer verildiği, Batman’daki kadınların yüzde 50'sinin düzenli işkence gördüğü ve her 5 çocuktan birinin aile içinde ensest ilişkiye maruz kaldığı iddialarının yer aldığını yazdık.

KİTAPTA BATMAN BAROSU KAYNAK GÖSTERİLMİŞ

Baro Başkanı Hamit Çakan, haberimiz üzerine harekete geçerek “Bu kitapta, Batman’a yönelik gerçekçilikten uzak ve rahatsız edici yazıların bulunduğunu, üstelik bu yazıların bir kısmında Batman Barosu tarafından hazırlandığı iddia edilen bir rapora atıf yapıldığını öğrendik. Batman Barosu tarafından hazırlanan 2000 – 2007 tarihli raporlarda Batman’da yaşanan intihar olayları ile ilgili araştırma yapılmıştır. Bu raporların hiçbirinde ilgili kitapta yer alan bilgilere dair bir ibare bulunmuyor. Raporlarda, Batman’ın sosyal yapısına dair mütevazı bir çalışma olduğu belirtilmiş ve konunun uzmanlarca araştırılması gerektiği belirtilerek, Başsavcılıktaki dosyalar incelenmiş ve istastiki çalışmalar yapılmıştır. Bu kitabı yazan yazarların raporlarda yazmadığı halde bu şekil bir ibareyi neden yazdıklarına ve üstelik buna Batman Barosunun raporunun atıf yapılarak gösterilmesine anlam veremedik. Batman’a dair gerçek ve somut bilgilerin yer aldığı bir sosyo-kültürel çalışma yapılması gerekirken gerçeklikten uzak soyut bilgiler ile bir kitap hazırlanmıştır. Batman’ın tanıtmaktan çok Batman Halkını gerçek dışı beyanlarla rencide eden, küçük gören ve tahkir eden bu kitap ile ilgili olarak başta suç duyurusu ve Hâkim kararı ile kitapların toplatılması olmak üzere gerekli Hukuki sürecin başlatılacağının bilinmesini isteriz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete