GÜNDEM

Haberimiz DSİ’yi harekete geçirdi

Adeta bataklık gibi başlıklı haberimiz, DSİ’yi harekete geçirdi.

Haberimiz DSİ’yi harekete geçirdi
02-05-2023 19:40
02-05-2023 16:47
Google News
Yaşar Kemal Kent Ormanı içerisinden geçen DSİ sulama kanalının bataklığa dönüştüğüne dikkat çeken haberimize DSİ yetkililerinden yanıt geldi.
“GEREKLİ TEMİZLİK YAPILIYOR”
DSİ yetkililerinin yaptığı açıklamada “Sol Sahil Sulama Kanalımız yaklaşık 45 km uzunluğundadır. Geçtiğimiz hafta Batman Belediyesi Sol Sahil Sulama kanalının şehir içinden geçen yaklaşık 10 km’lik bölümünde temizliğe başladı. Su kanallarının şehir içinden geçen bölümünü temizleyen Belediye kendine ait kısmın temizliğini bitirdi. Kalan 35 km’lik kısımda ise DSİ tarafından 3 ayrı ekiple çalışmalar devam etmektedir. En kısa sürede kanalların temizliği tamamlanacaktır.” denildi.
“DUYARLILIK BEKLİYORUZ”
DSİ tarafından yapılan açıklamada “Duyarsız vatandaşlarımızın sulama kanallarına atmış olduğu atıklar hem şehrimizi hem de doğal yaşamı tehdit etmektedir. Mahalle içerisinden geçen kanallarda her türlü insan atığı bulunmaktadır. Oysa İl merkezimizin içinden geçen bu kanal temiz tutulabilirdi. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak kanalın etrafına tel örgülerimizi de örüyoruz. Ama tel örgülerimiz hırsızlar tarafından çalınmaktadır. Bu da çok ciddi can kayıpları riski meydana getirmektedir. Bizler DSİ olarak temizlik ve güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Temiz bir çevre, temiz bir doğa için el ele diyoruz. ”denildi. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde DSİ Bölge Müdürlüğümüze bu duyarlı davranışı için teşekkürü bir borç biliriz (Aziz Talayhan)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete