SİYASET

HABERİMİZ MECLİSTE TARTIŞILDI!...

Önceki hafta “Halka bu reva mı? Batman’da tarihi geçmiş gaz fişekleri kullanılıyor” başlığı ile manşete taşıdığımız haber, Meclis gündeminde tartışıldı.

HABERİMİZ MECLİSTE TARTIŞILDI!...
07-01-2016 22:45
Google News

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Batman’da düzenlenen yürüyüşte, polisin göstericileri dağıtmak için kullandığı gaz fişeklerinin son kullanma tarihinin 2013 ve 2014 yılında sona erdiğini yazarak okurlarımızla paylaştık.
HDP’Lİ ASLAN, BATMAN SONSÖZ’Ü MECLİSE TAŞIDI

""
30 Aralık 2015 tarihli gazetemizin bir örneği, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından Meclise götürülerek tartışmaya açıldı. 2013 tarihli gaz fişekleri ile Batman Sonsöz Gazetesini, Meclis sıralarında oturan AK Parti, MHP ve CHP’li Milletvekillerine gösteren HDP’li Aslan “Cizre ve Silopi’de durum, vahim bir boyuta ulaştı. Valilik, her ne kadar buralara gıda dağıtımı yapıldığını açıklasa da, gerek ablukanın olduğu mahallelerde gerekse ablukanın olmadığı mahallelerde gıda girişine izin verilmiyor. Ben bizzat oralarda bulundum.  Bebeklere mama gitmiyor, 25 gündür aç ve perişan bir haldeler. Sur’da cenazelerini alamayan aileler açlık grevi başlattı. Şiddet, her yerde kendini gösteriyor. Önceki hafta Batman’daydım. Fotoğraflarda gördüğünüz genç, 4 polis tarafından darp edildi. O genci kurtarmaya çalışırken, fotoğraflarda gördüğünüz ve komiser olduğu söylenen sivil şahsa kimlik sorduğum için terör estirdiler. Bize silah doğrulttular” dedi.
İTİRAFTA BULUNDU
Milletvekili Aslan, medyanın, bölgede yaşananları gizlediğini savunarak “Ben bir konuda itirafta bulunayım, vallahi ben sizin sıralarınızda olsaydım ve sizin izlediğiniz kanalları izleseydim sizden daha radikal olacaktım. Ama vallahi siz bir hafta Silopi’ye, Nusaybin’e giderseniz siz de bizden daha radikal olacaksınız. Bakın Batman Sonsöz Gazetesi’nin bir haberini sizinle paylaşayım. Batman’da kullanılan gaz fişeklerinin son kullanma tarihi 2013 yılına aittir. Gaz fişeklerini de kendimle getirdim. Bu gaz fişekleri, sizin o çok düşündüğünüzü söylediğiniz Kürt halkına karşı kullanılıyor. Elimde deliller var, gazete elimde, gaz fişekleri elimde. Hiçbir akıl ve vicdan sahibi insan bunu kabul edemez, etmemeli. Allah bunun hesabını sorar” ifadelerini kullandı.
KONUŞMASI SIK SIK KESİLDİ
HDP’li Aslan konuşurken, AK Parti sıralarından gürültüler yükseldi. Meclis sıralarında oturan bazı milletvekilleri HDP’li Aslan’ın konuşmasını yarıda kesmek için gürültü çıkarırken, Meclis Başkanının müdahalesi ise yetersiz kaldı. Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından Mecliste yapılan konuşmanın video ve görüntülerini de siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

 

MEHMET ALİ ASLAN’IN MECLİS’TE YAPTIĞI KONUŞMANIN TAM METNİ:

Sayın Başkan, Sayın Divan, Sayın Meclis hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle Silopi’de katledilen Sevê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır ve Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Katilleri de lanetliyoruz. Şehitlik makamı Allah’ın birebir verdiği bir makamdır. Sizin kimin şehit olup olmayacağına karar verme hakkınız yoktur. O, Allah’ın yetkisindedir. Bunu bilmeniz lazım. Malzlumane katledilen herkes şehittir. Bunu da biliniz. Biraz o dini bilginizi de arttırınız. Sur’da, Cizre’de, Silopi’de şu anda gıda sıkıntısı var. Hiçbir şekilde gerek ablukanın olduğu mahallelerde gerekse ablukanın olmadığı mahallelerde gıda girişine izin verilmiyor her ne kadar valilik resmi açıklamalar yapıyorsa da ben Silopi’de, Cizre’de, Derik’te, Nusaybin’de bulundum hiçbir şekilde halka gıda dağıtımı yapılmamaktadır. Bebeklere mama gitmemektedir. 25 gündür aç ve perişan bir haldeler. Ve yine Sur’da 16 gündür çocuklarının cenazelerini alamayan 3 aile, 5 gündür İnsan Halkları Derneğinde açlık grevine girmiştir. Biran önce cenazelerin ailelerine teslim edilmesi gerekiyor. Yine Şırnak’ta dünden bu yana iki cenaze sokakta, alınmalarına izin verilmiyor. Bizler yeni bir yıla girdik. İnşallah dileriz yeni yılda, bu önümüzdeki 365 günde hiçbir anne ağlamaz, hiçbir insan ölmez, bütün anne ve babalar için geçerli bu.

***

Geçen hafta Batman’da gözaltı işleminde gördüğünüz bu genci, 2 kadın 2 erkek olmak üzere 4 polis, ağzını burnunu dağıtacak şekilde işkence yaptılar. Ben engel olmaya çalışırken komiser olduğu söylenen, sivil sakallı IŞİD görünümlü polisten kimlik sordum. Tek yaptığım şey buydu. Oradaki terör estiren sözde terörle mücadele amiri bakın hareketine fotoğraflara böyle yansıdı.  Biz burada meclisin şerefini, onurunu 550 vekil olarak korumak zorundayız. Yine burada sivil sakallı polis bana silah doğrulttu, 3 polis tam bir karış mesafeyle havaya sıktılar. Yine bu fotolarda görünüyor, 1 vekil 4 eş başkan geriye kalan hepsi polis… Ne gariptir ki onlar beni linç etmeye çalışırken, bazı basın ilke ve ahlakından uzak bir takım basın diyor ki vekilden polise linç girişimi.

***

Ben bir şey de itiraf edeyim. Vallahi ben sizin sıralarınızda olsaydım ve sizin izlediğiniz kanalları izleseydim, sizden daha radikal olacaktım. Ama vallahi siz bir hafta Cizre’ye, Nusaybin’e, Silopi’ye Nusaybin’e giderseniz siz de bizden daha radikal olacaksınız. Çünkü insan aklı, vicdanı, ruhu, bu vicdansızlığa, bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa tahammül edemez. Yine Cizre’de bakın Cemile Çakırga… Buzdolabına konan çocuğu biz ambulansa götürürken namlular bize dönüyor. Ambulansa kim engel oluyor, milletvekillerine kim ateş ediyor, bu fotoğraflarda belli oluyor.

***

Delil ile konuşun. Kur’an-ı Kerim’de diyor ki, biri size bir haber getirdi mi araştırın. O getirenler fasık olabilir. Bakın belge Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın belgesi. 30 Temmuz tarihli belgesi, diyor ki vurun. 30 Temmuz yani hendekler kazılmadan önce. Bunu da görün.

Sayın Başkan bakın bu 2013 tarihli bir gaz fişeği. Batman Sonsöz Gazetesi geçen hafta yayınladı bunu. Tarihi geçmiş gaz fişekleri. İşte o sizin çok düşündüğünüzü söylediğiniz Kürt halkına karşı kullanılıyor. Ve burada ne diyor, tarihi geçmiş gaz fişeklerinin kullanılması çok büyük bir tehlike arz etmektedir. Daha önce de tarihi geçmiş ilaçların Doğu ve Güneydoğuya Kürdistan’a gönderildiğine dair yine iddialar vardı. İddialar diyorum çünkü ben sizin gibi delilsiz konuşmuyorum. Bugün elimde gazete ve gaz fişekleri delil olarak elimdedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete