GÜNDEM

HABERİMİZ ÜZERİNE; BATMANLILARDAN ÖZÜR DİLEDİ...

26 Mart 2020 tarihli gazetemizde yayımladığımız haberden sonra, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan ve Batman’a yönelik çirkin iftiraların yer aldığı Türkiye'nin Kültür Atlası adlı kitabın toplatılmasına karar verildi.

HABERİMİZ ÜZERİNE; BATMANLILARDAN ÖZÜR DİLEDİ...
28-03-2020 19:37
Google News

 

SONSÖZ GÜNDEM YAPTI, BARO HAREKETE GEÇTİ
Gazetemiz Sonsöz, 26 Mart tarihli sayısında Batman’a yönelik çirkin iftiraların yer aldığı Türkiye'nin Kültür Atlası adlı kitabı gündeme getirmiş, Batman Barosunun kaynak gösterildiği kitapla ilgili kamuoyu oluşturmuştu. Haberimiz üzerine harekete geçen Baro Başkanı A. Hamit Çakan’ın girişimleri sonuç verdi. Çakan’ın suç duyurusu üzerine Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, Batmanlılardan özür dileyerek kitabın satıştan kaldırıldığını belirtti. Salcan, özür yazısında “Yeni yayınladığımız Türkiye’nin Kültür Atlası adlı kitapta geçen asılsız bir cümle nedeniyle Batmanlıları ve Batman Barosu’nu hiç istemeyerek de olsa rencide ettiğimiz için özür dileriz. Kitapta geçen bu talihsiz ifadeden dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz. Batman Barosu’nun bu çok haklı tepkisi bizi hemen harekete geçirdi ve sözü geçen kitap satıştan kaldırıldı ve toplatıldı. Bugüne kadarki yayın çizgimize yakışmayan, en hassas olduğumuz konulardan birisine dair bu dayanaksız ifadeyi yayınladığımız için. Tüm Batmanlılar ve Baronuz mensuplarından samimi özrümüzün kabulünü şahsım ve kurumum adına istirham ederim” dedi. 
 

YAZARLARDAN ŞİKÂYETÇİ OLUNACAK
Baro Başkanı Çakan, kitabın yazarları Prof. Dr. Kenan Mortan-Prof. Dr. İbrahim Atalay’dan şikâyetçi olacaklarını da söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete