GÜNDEM

Habip’ten acı haber

3 Mayıs 1974 yılında Karşıyaka Mahallesi 305 sokak No:1/1'de down sendromlu olarak dünyaya gelen ve Batman’ın renkli siması olan Habip, 49 yaşında hayata veda etti.

Habip’ten acı haber
09-08-2023 09:26
09-08-2023 12:05
BATMAN
Google News

Evin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen ve henüz çocuk yaşta iken annesini kaybeden Habip, meydanlarda ünlü siyasetçilerin taklidi yaparken attığı politik nutuklarla tanındı. Kalabalık alanlarda bir sandalyenin üzerine çıkarak nutuklar atan Habip, Batman’ın politik yüzü olmayı başardı. Siyasetçilere yakın ilgisi olan Habip, kısa sürede Batman’ın fenomeni haline geldi.

Her seçim döneminde milletvekili ve belediye başkanlığı adaylığını açıklayan Habip, doğal hareketleri ve mimikleri ile usta bir oyuncu olduğunu kanıtladı, skeçlerde yer aldı.

Kenti baştanbaşa gezerken esnafla ve vatandaşla oturup sigarasını içip çayını yudumlayan ve kentin neşe kaynağı olan Habip, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir hafta önce Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören Habip, yaşama veda etti. acı kayıp, Batman Kamuoyunu yasa boğdu. (Necdet Çakır)

 

Fotoğraf: Tarkan Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İbrahim Adıyaman
İbrahim Adıyaman 9 ay önce
Allah mekanını cennet eylesin