EĞİTİM

“HACAMATI, GÜVENİLİR YERLERDE YAPTIRIN”

Özel Batman Dünya Hastanesinde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz. Dr. Şenol Gümüştaş, hacamat (yaş kupa) uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

“HACAMATI, GÜVENİLİR YERLERDE YAPTIRIN”
09-07-2018 21:26
Google News

HACAMATIN ÇEŞİTLERİ VAR:

Hacamatın, vücudun hastalığa göre uygun olan bir bölgesinden ufak insizyonlardan vakum yoluyla kan alınması olduğunu açıklayan Dr. Gümüştaş “Hacamat, steril şartlarda hekim tarafından uygulanacak bölge çizilerek vakum ve pompa aracılığıyla kanın ciltten uzaklaştırılması yöntemine dayanır, o bölgede mikrosirkülasyon artarak kan ve dokulardan toksinlerin atılması sağlanır. Hacamat ağrısızdır, anestezi gerektirmez, ekonomiktir, her yaş ve cinse uygulanabilir. 1’er ay ara ile 3 kez uygulama yeterli gelir. Önleyici ( koruyucu ) Hacamat, baş, sırt, bel ve baldır bölgesine uygulanır. Tedavi edici hacamat, baş, çene altı, kürek kemiği arası, bel, diz, karaciğer ve böbrek noktaları ve lokal bölgelere uygulanır” dedi.

HEKİM GÖZETİMİNDE YAPIN

Boyun, ense ve omuz ağrıları, bel fıtığı ve lumbago, romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlılığı, sabah tutukluğu, yorgunluk gibi durumlar, kas iskelet sistemi mekanik ağrıları, diz ağrısı, migren ve gerilim tipi baş ağrısı gibi organik olmayan baş ağrılarında hacamatın uygulandığını belirten Dr. Gümüştaş “İlkbahar ve Sonbaharda yapılırsa daha iyi sonuçlar verir. Güneş doğduktan 2-3 saat sonra veya akşama doğru yapılabilir. Yemekten 2 saat sonra tercih edilir. Yetkili olmayan ellerde Hekim dışı yapılan hacamat, Tetanoz, Hepatit ve AİDS gibi bulaşıcı hastalıklar ve yara yeri enfeksiyonuna sebep olabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete