KOZLUK

HACDAN DÖNEN ADAM, KARANTİNAYA ALINDI

HACDAN DÖNEN ADAM, KARANTİNAYA ALINDI

HACDAN DÖNEN ADAM, KARANTİNAYA ALINDI
21-10-2014 19:34
Google News

Kozluk’ta 10 gün önce Hacdan dönen 74 yaşındaki adam, öksürük şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Yaşlı adam, ölümcül MERS hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı.

TAHLİLLERİ ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Kozluk’ta ikamet eden Bedrettin B. (74) 10 gün önce Hac ibadetini yerine getirerek memleketine döndü. Şiddetli öksürük şikâyeti ile yakınları tarafından Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılan Bedrettin B., yapılan tetkikler sonrasında MERS hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastanın kan tahlilleri Ankara’ya gönderilirken, Kozluk’u virüs paniği sardı.

ATEŞİ YOK AMA ÖKSÜRÜK VE KAS AĞRISI VAR

Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Sıddık Aydın, 74 yaşındaki Bedrettin B.’nin MERS hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığını belirterek “bronşite benzer şikâyetlerle gelmiş. Bu şikâyetler aynı zamanda MERS hastalığının şikâyeti olabilecek şikâyetlerdir. MERS hastalarının yüzde 90’nında yüksek ateş vardır. Bu hastada ateş yoktur. Ayrıca MERS hastalarının kan tahlillerinde akciğer enzimleri yüksek olur. Hastamızda böyle bir durum yok Ama kas ağrısı ve öksürük şikâyetleri görülüyor” dedi.

REFAKATÇİ İZNİ YOK

Ankara’ya gönderilen tahliller neticeleninceye kadar hastanın karantinada kalacağını söyleyen Dr. Aydın “kesin tanı için kan örneklerini alıp Ankara’ya göndereceğiz. Prosedürü uygulayacağız. Hastayı hastanede steril bir oda da karantinaya aldık. Refakatçi girmesine izin vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete