EĞİTİM

Hacettepe’de tedavi görmezse ölecek

1.5 yaşındaki oğlu Bedirhan’ın tedavisi için çalmadığı kapı kalmadı, tek umudu Maliye Bakanı Şimşek!

Hacettepe’de tedavi görmezse ölecek
18-03-2012 03:13
Google News

“Hacettepe’de tedavi görmezse ölecek”

** Ender görülen hastalıklardan ‘velofaringeal, gastrostomi’ yetmezliği hastalığına yakalanan 1.5 yaşındaki Bedirhan Tekin, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi’nde ‘yer’ olmadığı gerekçesiyle taburcu edildi. Batman’da da tedavi altına alınan Bedirhan, tedaviye cevap vermiyor. Çaresiz baba Ahmet Tekin, “Çocuğumun hastalığını sadece Hacettepe teşhis etti. Oraya yatırılmazsa ölecek. Tek umudum Bakanımız Mehmet Şimşek” diyor…

 


BİR BABANIN DRAMI!

Doğuştan velofaringeal yetmezlik (üst sindirim kanalına ait anafenk veya fanks kayıp ilaçla düzelmeyen gastrostomi) hastalığına yakalanan minik bebek Bedirhan Tekin, yaşam ile ölüm çizgisinde. Doğduğunda Batman’dan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 112 acil hava ambulansıyla kaldırılan Bedirhan Tekin’in rahatsızlığı bir süre incelenerek tespit edilebildi. Hacettepe Üniversitesi’nde bir süre tedavi gören Bedirhan Tekin, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle taburcu edilerek, kaderine terk edildi. Apar topar Batman’a dönen çaresiz baba Ahmet Tekin ise oğlunun yaşamı için başvurmadık kapı bırakmadı. Sağlık Bakanlığını aramasına rağmen bir çözüm bulamadığını belirten baba Tekin, “Oğlumun tedavisi sadece Hacettepe’de yapılabiliyor. Orada da yer yokmuş” dedi.
 

BAKAN’A SESLENDİ

İşsiz baba Tekin, oğlunun doğumundan bu yana hastanelerde dolaştıklarını belirterek, şunları söyledi; “Hem annesinin hem de benim psikolojim bozuldu. Hatta ilgilenemediğimiz için 5 yaşındaki diğer oğlumun da ruhsal sorunları var. Neyimiz varsa çoğumuzun tedavisi için harcadık. O’nun yaşaması için her kapıyı çaldım. Tam da tedavisi bulunmuşken, hastanede yer kalmadığını söylediler. Biz de Batman’a döndük. Oğlumu yaşatmak istiyorum. Bir özel hastane dışında hiçbir hastane oğlumu kabul etmedi. Şu anda yoğun bakımda. Eğer Hacettepe’ye gönderilmezse ölecek. Tek umudum Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek. O’na güveniyoruz. Eğer oğlum ölürse hesabını kim verecek? Koskoca devlet, çocuğuma bakamıyor mu? Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyorum.”  Öte yandan Özel Batman Alman Hastanesi yoğum bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren minik Bedirhan’ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete