GÜNDEM

Hacı adayları akıl almaz yöntemlerle dolandırılıyor!

Dolandırıcılar, “hac kuranızı öne alacağız” diyerek kandırdığı vatandaşların para ve ziynet eşyalarını alarak kayıplara karışıyor. Müftülük, dolandırıcılara itibar edilmemesi için vatandaşları uyarıyor.

Hacı adayları akıl almaz yöntemlerle dolandırılıyor!
11-12-2015 19:38
Google News

Hac umudu ile yanıp tutuşan vatandaşların bu hassasiyetlerinden faydalanan dolandırıcılar, sıra bekleyen hacı adaylarından para ve ziynet eşyalarını alıp ortadan kayboluyor. Dini inanç ve duygu istismarı yoluyla, dolandırıcılık yapan bu şahıslar, vatandaşlara belli bir para karşılığı hac kuralarını öne alabileceklerini söylüyor. Para ve ziynet eşyalarını art niyetli kişilere kaptıran vatandaşlar, dolandırıldığını anlayınca Müftülüğün yolunu tutuyor.

İKİ HACI ADAYI MÜFTÜLÜĞE ŞİKÂYETTE BULUNDU

Batman’ın değişik mahallelerinde hac sırası bekleyen birçok vatandaşın kapısını çalan dolandırıcılar, bu yolla bir vatandaştan 8 cumhuriyet altını, bir vatandaştan ise yüklü miktarda para aldı. Dolandırıldığını anlayan vatandaşlar, Müftülüğe şikâyette bulundu. Bu tür şahıslara itibar edilmemesi için vatandaşları uyaran Müftülük yetkilileri ise “Bu konuyla ilgili hacılarımıza ve hacı adaylarımıza uyarıda bulunmuştuk. Tekrar basın açıklaması yapmaya hazırlanıyoruz. Hacılarımız bu tür şahıslara itibar etmemelidir” açıklamasını yaptı.

YAŞLI KADINI DOLANDIRDILAR

Dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yapan bu şahıslar, sadece bununla yetinmiyor. Gözüne kestirdikleri yaşlı hacılara giden şahıslar, cami ve Kur’an kursu için para topladıklarını belirterek vatandaşları dolandırıyor. Para ve ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptıran hacı adayı S.D. yaşadıklarını “Balkonda oturuyordum. Arabayla gelen iyi giyimli biri aşağıdan, hacı ana, diye seslendi. Kapıyı açmamı söyledi. Aşağı inip kapıyı açtım. Beni tanımadın mı hacda beraberdik, dedi. Cami için yardım topladığını söyledi. Sana 11 adet Kur’an-ı Kerim göndereceğim, sevdiklerine dağıtırsın, dedi. Parayı verdim, ancak sorup soruşturdum öyle bir şey olmadığını öğrenince dolandırıldığımı anladım. Ben o insanlara inanıp dolandırıldım, başkaları da aynı hataya düşmesin” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete