EĞİTİM

HAFTANIN 7 GÜNÜ MESAİ YAPAN MÜDÜR

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri, öğretmen toplantıları ve öğrenci buluşmaları yaparken ‘yerinde durmayan müdür’ olarak nam salıyor.

HAFTANIN 7 GÜNÜ MESAİ YAPAN MÜDÜR
16-03-2021 19:00
BATMAN
Google News

 

MİLLİ EĞİTİM’İN EN YOĞUN DÖNEMİ
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarihinin en yoğun tempolu dönemini yaşıyor. 18 Haziran 2018 yılından bu yana görev yapan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, haftanın 7 günü mesai yapıyor.  172 bin öğrenci, 706 okul ve 9 bin öğretmene hitap eden Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez okulların yanı sıra ilçe, belde ve köy okullarıyla da bağını bu dönemde güçlendirdi.

PANDEMİ SÜRECİNDE TEMPO, İKİYE KATLANDI
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde pandemi süreciyle birlikte yoğunluk arttı. İl Müdürü Mahmut Kurtaran’ın talimatıyla Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne youtube kanalı açıldı. Salgın nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı günlerde öğretmenler, önemli ders konularını işleyerek youtube kanalına yükledi, öğrenciler de videolu ders anlatımlarından faydalandı.  Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, evde interneti olamayan ve maddi imkânsızlık çeken çocuklar için okullarda, merkezlerde, mahallelerde EBA Destek Noktaları kurdu. EBAD Destek Noktaları’nda bilgisayar ve internet erişimi sağlanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu. pandemi döneminde Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenciler için Batman Valiliği'nin desteği ile 20 Bin kaynak kitap bastırarak, sınavlara hazırlanan öğrencilerin evlerine ulaştırdı.

KİTAP KURDU BİR MÜDÜR
Kitaplara bağlılığını her platformda belli eden Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, konuklarına kitap hediye ediyor, gitti okullarda kitap dağıtımı yapıyor, söz aldığı her platformda kitap okumanın önemine dikkat çekiyor. Kitap okuma etkinliklerinde de ön sıralarda yer alan Kurtaran, kitap okuma gruplarının en büyük destekçisi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete