SİYASET

Hak ihlallerini Bakana sordu

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği soru önergesinde cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini gündeme getirdi.

Hak ihlallerini Bakana sordu
12-09-2022 17:57
12-09-2022 18:08
BATMAN
Google News

ATK’NİN KARARI, İNSAN HAKLARI İLKESİYLE BAĞDAŞIYOR MU?

Vekil Uca “İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) son verilerine göre 2022 yılının ilk 8 ayında en az 50 tutuklu yaşamını yitirmiştir. İHD verilerinde ismi geçen mahpusların büyük bir bölümünü, Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından ağır hastalıklarına rağmen cezaevinde kalabilir raporu verilen mahpuslardır. Meslek Örgütlerinin verilerine göre, 2022’nin ilk 8 ayında yaşamını yitiren 50 mahpusun büyük bir bölümünü, Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından ağır hastalıklarına rağmen cezaevinde kalabilir raporu verilen mahpuslardır. Adli Tıp Kurumunun verdiği kararlar neticesinde, ATK hekimlerinin, tıbbi tarafsızlık ilkesiyle, sadece yaşam ve hasta haklarını gözeterek verilen kararların altına imza attıklarından söz edilebilir mi? ATK’nin mahpusların yaşam hakkını yok sayan kararları hangi hukuk, insan hakları ilkesiyle bağdaşmaktadır? Mahpusların ölümüne sebebiyet veren kararların sorumluları hakkında başlatılmış bir soruşturma ya da inceleme mevcut mudur?” dedi.

ACAR BAŞARAN, İSTİSMARA UĞRAYAN BEBEĞİ SORDU

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergesinde, İstanbul Beylidüzü’nde hayatını kaybeden 2 yaşındaki çocuğu gündeme getirdi.

OTOPSİ RAPORU MANİPÜLE Mİ EDİLİYOR?

Acar Başaran “İstanbul’da 6 Eylül 2022 tarihinde akşam saatlerinde Beylikdüzü Hastanesi’ne 2 yaşında bir çocuk, 2’nci kattan düştüğü beyanıyla getirilmiştir.  2 yaşındaki çocuğun hastaneye getirildiği sırada nabzının atmadığı ve yaşamını yitirdiği belirlenmiştir. Hayatını kaybeden çocuğun genel adli muayene raporunda ise cinsel istismara uğradığına yönelik ciddi bulguların tespit edildiği ifade edilmiştir. İstanbul Beylikdüzü Hastanesi’ne 2. kattan düştüğü iddiasıyla hastaneye getirilen 2 yaşındaki çocuğun otopsisinde cinsel istismar bulgularının olduğundan haberdar mısınız? Doktorların otopsi yapmasının engellenmek istendiği ve istismar bulgularının rapora geçmemesi adına doktorlara baskı yapıldığı doğru mudur? Bu iddiaların gerçek olup olmadıklarına dair bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hastaneyi ve ilgili doktorları arayarak 2 yaşındaki çocuğa istismar suçunun üstünü örtmek amaçlı baskı kurduğu iddia edilen siyasi partiler ile kastedilen kimlerdir? Siyasi parti ismini tehdit olarak kullanmak suretiyle çocuğa yönelik istismar suçuna dair otopsi raporu manipüle mi edilmektedir?” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete