GÜNDEM

Hakim ve savcılar halay çekti

Siirt'te hakim ve savcıların halay çekip horon tepmesi, renkli görüntüler oluşturdu.

Hakim ve savcılar halay çekti
21-07-2023 11:15
21-07-2023 10:58
BATMAN
Google News

Cumhuriyet Başsavcılığının ev sahipliğinde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle tayini çıkan hakim ve savcılar için İl Özel İdaresi Dinlenme Tesisleri'nde yemek verildi. Vali Osman Hacıbektaşoğlu, programda yaptığı konuşmada, yargı mensuplarının zor bir görev üstlendiğini ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyledi. Hakim ve savcılarla çok uyumlu çalıştıklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti: "Allah herkese böyle görevini layıkıyla yapıp şanla şerefle yapıp şöyle güzel bir cemiyetle ayrılmayı bütün kamu çalışanlarına Cenabıhak nasip etsin. Gerçekten biz burada çalıştığımız süre içerisinde hakim ve savcı arkadaşlarımızla çok uyumlu çalıştık, çalışmanın ötesinde çok iyi ilişkilerimiz oldu, çok yakın, sıcak anlayışla görev yaptık. Tabi bunun ötesinde insanlar bizlere nasıl bakıyor? Emin olun insanlar size çok iyi bakıyor."

“AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca da her vedanın, içinde bir hüznü barındırdığını söyledi. Meslektaşlarının vedasını gerçekleştirerek biz hüznü yaşadıklarını dile getiren Sarıca, "Her yönüyle mesleki tecrübeye sahip, insani özellikleri üst seviyede olan, sorumluluk bilinci yüksek, mesleki nezaketi hiç bırakmayan saygıdeğer meslektaşlarımla tanışmaktan ve çalışma fırsatı yakalamaktan ötürü onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Biz tayini çıkan meslektaşlarımızın da eserlerini gördük ve rütbe-i akıllarını da temaşa ettik." dedi.

 

Sarıca, başka illere tayini çıkan meslektaşlarının kapısını çaldıklarında sıcak bir gülümsemeyle karşılaşacaklarından emin olduklarını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini aktardı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete