TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hakkari'de Çocuklar Kayakla Buluşuyor

Hakkari Valiliğinin öncülüğünde başlatılan proje kapsamında binlerce çocuk ve genç, Merga Bütan Kayak Merkezi'nde ücretsiz kayak eğitimi alıyor. Proje, Türkiye'de örnek olabilecek nitelikte.

Hakkari'de Çocuklar Kayakla Buluşuyor
15-04-2024 00:00
15-04-2024 10:25
Google News

Son yıllarda kayak sporunun geliştiği Hakkari'de, çocuk ve gençlerin spora kazandırılması amacıyla Valilik öncülüğünde 7 yıl önce başlatılan proje kapsamında faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda, il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim gören 3 bin 200 öğrenciye ücretsiz kayak eğitimi veriliyor. Merga Bütan Kayak Merkezi'nde devam eden eğitimlerle nisanın sonuna kadar 5 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlıgil, proje kapsamında tüm çocukları kayakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'de örnek olabilecek nitelikte bir proje olduklarını vurgulayan Hanlıgil, her gün yaklaşık 100 öğrenciyi kayak merkezine taşıdıklarını ve Halk Eğitimi Merkezi antrenörlerinin eğitim verdiğini aktardı. Kayak antrenörü Erdem Gür, karın fazla olduğu Hakkari'de çocukları kayakla buluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Her gün 100 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Gür, öğrencilerin bir süre sonra kayak yapmayı öğrendiklerini ve keyif aldıklarını söyledi. Öğrencilerden Cuma Pala, kayak merkezinin eğlenceli bir yer olduğunu belirterek, aldığı eğitimle kayak yapmayı öğrendiğini dile getirdi.

Diğer bir öğrenci Lavin Taş da projenin kendileri için güzel bir imkan sunduğunu ve aldığı eğitimle kayak takımlarıyla ayakta durmayı öğrendiğini paylaştı.

Hakkari'deki bu proje, çocukların spora olan ilgisini artırarak, kayak sporunu yaygınlaştırmayı ve gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete