EĞİTİM

Halk Kültürü Kitabı, kamuoyuna tanıtıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Görkem Duran Gültekin’in editörlüğünde yayımlanan Batman Halk Kültürü Kitabının tanıtım programı gerçekleştirildi.

Halk Kültürü Kitabı, kamuoyuna tanıtıldı
19-01-2023 04:01
18-01-2023 17:01
BATMAN
Google News

Merkez Kampüste düzenlenen programa, Vali Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, il yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları, basın mensupları, akademik ve idari personel ile kaynak kişiler katıldı. Gidilen köylerde ve evlerde çok iyi ağırlandıklarını kaydeden Batman Halk Kültürü Projesi kapsamında Batman’ın 5 ilçesinin 25 köyünde 150’den fazla kaynak kişiyle görüşme yapıldığını belirten Gültekin, kitabın Batman halk kültürünün envanterinin oluşturulması ve kadim değerlerinin unutulmasının önüne geçilmesine katkı sunması temennisinde bulundu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şehir-üniversite bütünleşmesinin temel hedeflerinden biri olduğunu, Batman Halk Kültürü Projesinin de bu doğrultuda hayata geçirildiğini ifade etti.

ŞEHRİN PAYDAŞLARIYLA HER ALANDA İŞ BİRLİKLERİ YÜRÜTÜYORUZ

Rektör Demir “Şehrimizden güç aldığımız gibi, bu çalışmalarla şehrimizi daha da güçlü kılmak istiyoruz. TÜPRAŞ, DİKA, KOSGEB ve TÜBİTAK’la yürütülen projeler kapsamında hem gençlerimiz, ciğerparelerimiz için iş istihdam alanları oluşturulmasına katkı sağlıyor hem de bilimsel niteliğimizi daha da kuvvetlendiren çalışmalarla yol alıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete