SİYASET

“HALKIMIZA VE ALLAH’A KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, önceki hafta bölgede yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla bölgeden topladığı bazuka ve roketatarla Meclise giren HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ı eleştirdi. HDP’li Aslan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına gazetemiz aracılığı ile yanıt verdi.

“HALKIMIZA VE ALLAH’A KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
25-12-2015 21:00
Google News

BAZUKA VE ROKETATARLA MECLİSE GİRDİ

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarını Meclis kürsüsüne taşıdığı roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla eleştirdi.

“ADAM BAZUKAYLA MECLİSE GİRİYOR”DEDİ

Meclis Bakanlık Divanı Üyeleri, Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret etti. CHP ve HDP’li üyelerin katılmadığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ı kastederek “Mevcut içtüzük, Meclisi çalıştırmak yerine çalıştırmamaya dönük. Milletvekili aranamaz deniyor ama adam bazuka ile Meclis’e giriyor, silahla girenler var. Bunların önlenmesi lazım. O nedenle mutlaka içtüzük değişmelidir” dedi.

HDP’Lİ ASLAN’DAN YANIT GECİKMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine gazetemiz aracılığı ile yanıt veren Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Bir Milletvekili, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgelerden topladığı boş kovanlarla ve tank mermileriyle Meclise giriyor, bunları sokaklardan, evlerden, mabetlerden ve camilerden topladığını söylüyor. Burada yapılması gereken şey, araştırma ve soruşturma komisyonunun oluşturulması olmalıydı. Bunlar bir iddia bile olsa, bizim görüşümüze başvurmalıydı. Seri numarasından, hangi birime ve hangi ilgili kolluk görevlisine zimmetli olduğu kayıtlıdır. Suçlu ortaya çıkarılması gerekirken, suçluyu deşifre eden delillerle Meclise gelmemiz ve bizim suçlanmamız trajikomik ve vicdansızca bir durumdur. Katliam yapmak suç değil ama öldüreni deşifre etmek, o silahları göstermek suç oluyor. Meclise yaptığım konuşmamda, özel harekât vekillerin de bulunduğu kitleye ateş etti diyorum. O boş kovanları topladığımızın görüntüleri mevcut. Bir kısmında MKE yazmıyor. Bunun araştırılması gerekirken, kayıt dışı silahlarla insanlar Tahir Elçi gibi taranırken, biz bunları deşifre ediyoruz diye eleştirilip suçlanıyoruz. Katili yakalamak ne zaman suç oldu? Halkımıza ve Allah’a karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için, halkımızın daha fazla zarar görmemesi ve daha fazla ölmemesi için bütün bunları sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde olursa olsun dillendirmeye devam edeceğiz, kusura bakmasınlar” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete