GÜNDEM

“HALKIN İÇİNE GAZ ATILMASI, PROVOKASYONDU”

Newroz Kutlamaları sırasında çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

“HALKIN İÇİNE GAZ ATILMASI,  PROVOKASYONDU”
20-03-2015 20:20
Google News

Gülistan Caddesi’nde düzenlenen açıklamaya HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve Eğitim Sen Başkanı Aziz Turay katıldı. HDP’li Karaağaç, olaylara değinerek “Newroz’un barışçıl bir havada kutlanması için emniyet güçleriyle görüşmüştük. Ancak kutlamanın görkemliliği birilerini korkutmuş olacak ki karanlık güçler büyük bir provokasyon tezgahladı. Halkın içine gaz atılması, büyük bir provokasyondu. Heyetimiz, olaylar sırasında Vali ve Emniyet Müdürü ile görüştü. Vali, heyetimize yakmaksa yakmak, yıkmaksa yıkmak şeklinde cevap verdi. Vali’nin tehdit dolu sözü, ciddi kuşkular uyandırmaktadır” dedi.

YA ORTAYA ÇIKARSINLAR, YA DA İSTİFA ETSİNLER

Açıklamada konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata da “Polisin orada olmaması gerekiyordu çünkü bu bir bayramdı. Amaç gençlerimizi tahrik etmekti. Birileri orada ölümlerin yaşanmasını istedi ancak bu çabaları boşa çıktı. Vali ve Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum, ya bu provokasyonu ve olayları yapanları ortaya çıkartın ya da istifa edin” dedi.

Newroz kutlamaları esnasında çekilmiş fotoğraflar ve biber gazı kapsülleri de açıklamanın ardından basın mensuplarına gösterildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete