HALKIN SESİ

Halkın Sesi

Halkın Sesi

Halkın Sesi
13-01-2017 19:33
Google News

AZİZ GÜLSEVER (EMEKLİ)

Batman’ın eski esnaflarındanım. Günümüz esnaflığında hiçbir tat tuz kalmamış. İşler durgun, müşteriler eskisi gibi değil. Kısacası her şey değişmiş. Bizim zamanımızda esnaflar arası diyaloglar oldukça sağlamdı. Birbirimize kol kanat gelirdik.

Siftah yapmayan arkadaşlarımıza müşteri yönlendirirdik. Ama şimdi öyle mi? Hayır, kesinlikle öyle bir hava kalmamış esnaflar arasında. Şimdiki esnaflar birbirlerinin arkasından kuyularını kazmaktan kendi işlerine dahi doğru dürüst yoğunlaşamıyorlar. Umarım yeni nesil esnaflarda bu hatalara düşmez.

 

METİN KAYRAK  (HAYVAN SEVER)

50 yaşındayım. Kendimi bildim bileli hayvan severim. Genellikle evcil hayvanların ve dışarıda bulun sokak hayvanların bakımlarıyla gönüllü olarak ilgileniyorum. Tıpkı benim gibi diğer insanlarında hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyorum.

Çünkü hayvanlarında tıpkı insanlar gibi yaşamlarını sürdüre bilmeleri için yaşamsal ihtiyaçları bulunuyor. Kış ayındayız, sokaklarda kalan hayvanlar için herkes bir kenara bir köşe yiyecek bırakmalarını istiyorum. Unutmayalım ki hayvanlar da tıpkı diğer canlılar gibi doğal dengenin en büyük varlıklarıdır.

 

MURAT GÜLSEVER (KASETÇİ)

40 yıllık bu iş yerimiz faaliyette bulunuyor. İşyerinin bayrağını bende babamdan devir aldım. Baba mesleğini sürdürmeye çalışıyoruz. Eskiden 500’e yakın TPAO işçileri, her gün işyerimizi ziyaret ederlerdi.

Ve bizden kaset ve gazete alırlardı. Gelişen teknolojiyle birlikte kasetçilik işinde de pek verim kalmadı. Şuan işler durgun. Kısacası yaz ayını bekliyoruz. Yazın CD’lerde büyük kampanya başlatacağız. Buradan sizler sayesinde müşterilerimize duyurulur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete