SİYASET

HAMİDİ’DEN 16 MAYIS MESAJI

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, 16 Mayıs Batman’ın il oluşunun 26. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

HAMİDİ’DEN 16 MAYIS MESAJI
17-05-2016 21:34
Google News

“ÖZAL’IN DESTEĞİYLE İL STATÜSÜNE KAVUŞTUK”

Batman’ın il olmasında Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın büyük emekleri olduğunu belirten Milletvekili Hamidi “Batman il olmadan önce büyük bir köy niteliğindeydi. İlçe iken iki dönem Belediye Başkanlığını yaptığım Batman’da şehir hüviyetine kavuşabilmek için köklü çalışmalar yapmıştık. Merhum Turgut Özal ile yaptığımız istişarelerde ilimizin haritasını çizip Mardin sınırları içinde bir belde olan Hasankeyf’i de sınırlarımıza dâhil ederek ilçe olmasını sağlamıştık. İl statüsüne kavuşmak için verdiğimiz çabalar da Merhum Özal’ın desteği ile sonuca ulaştı” dedi.

“BATMAN, AK PARTİ İLE BÜYÜDÜ”

Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yaptığı Batman’ın, modern bir görünüme kavuşması için büyük uğraş verdiğini aktaran Hamidi “AK Parti, Batman’ın hızla büyümesi ve gelişerek değişmesine yeni bir vizyonla büyük bir ivme kazandırmıştır. AK Parti hükümetleri döneminde hemen her alanda gerçekleştirilen ve devam eden büyük yatırımlarla, köklü bir tarih ve kültür mirasına sahip olan Batman ilimiz, artık büyük şehir olma yolunda göz kırpmaktadır. İnşallah o günleri de göreceğiz” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
15 Haziran 2024 e-gazete