SİYASET

HAMİDİ’DEN 3 ÖNEMLİ ULAŞIM TALEBİ

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman’ın sorunları konusunda ilgili Bakanlıklarla yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

HAMİDİ’DEN 3 ÖNEMLİ ULAŞIM TALEBİ
18-11-2016 22:40
Google News

 “BATMAN-SAVUR YOLU İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUM”

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile yaptığı görüşmelerde, Batman-Savur arasında bağlantı yolunu gündeme getirdiğini söyleyen Milletvekili Hamidi “Batman-Mardin karayolu mevcut haliyle 155 km’dir. Batman Üniversitesi yolundan 35 km’lik bir karayolu ile Mardin’inin Savur İlçesi yoluna bağlantı yapılması halinde Batman-Mardin yolu 90 km’ye düşecektir. Bu durum Batman Üniversitesini çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak, aynı zamanda Batman ve Mardin’e sosyoekonomik açıdan büyük bir gelişim sağlayacaktır. Yeni karayolu talebimize verilen cevapta, Batman - Mardin arasındaki ulaşım, il yolları dışında Hasankeyf-Gercüş-Midyat-Ömerli üzerinden devlet yolu ve Bismil-Çınar-Mazıdağı üzerinden yüksek standartlı bölünmüş devlet yolu ile de sağlanmaktadır. Önerilen güzergâh tek başına Batman-Mardin ulaşımını kısaltmaya yeterli olmayıp ilave güzergâhların da iyileştirilmesini gerekli kılmaktadır. Ağa alınması doğrultusunda değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Ağa alınması durumunda proje çalışmalarına başlanılacaktır şeklindedir” dedi.

BATMAN-MUŞ ULAŞIMI, SASON ÜZERİNDEN SAĞLANMALI

Batman-Muş yolunun, Sason İlçesi üzerinden sağlanması için talepte bulunduklarını belirten Milletvekili Hamidi “180 km. olan mevcut mesafeyi 100 km. ye düşürecektir. Bu yatırımın hem sosyoekonomik hem de güvenli ulaşım açısından önem arz etmekte olduğu gerekçesiyle yeni karayolu talebinde bulunduk. Bu yöndeki talebimize verilen cevabi bilgilendirmede, ağ teklifinin yapıldığı ve değerlendirmenin olumlu olduğu, ağa alınması onayından sonra proje çalışmalarına başlanacağı belirtilmiştir” dedi.

TREN RAYLARI, ŞEHİR MERKEZİNDE KALACAK

Batman’ı 12 km’lik bir mesafeyle ikiye bölen demir yollarının şehir dışına taşınması talebinde de bulunduğunu belirten Milletvekili Hamidi “Kentsel değişim ve gelişime önemli ölçüde imkân tanıyacak, kentin çehresine müspet yansıması olacağı yönünde talepte bulunduk. Bu yöndeki talebimize verilen cevabi bilgilendirmede, Batman ilinde Diyarbakır-Kurtalan güzergâhının 12 km’lik bir bölümünün şehir içinden geçtiği, bu hattın muhtelif kesimlerinde yer alan 6 adet geçit ile şehrin iki tarafının karayolu geçişinin sağlanmakta olduğu, trafik durumu itibariyle bugün için hattın değiştirilemeyeceği yönünde değerlendirme yapılmaktadır” dedi. Hamidi, Başbakan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanına yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete