SİYASET

HAMİDİ, EYLEM PLANI TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ve İl Başkanı Diyaettin Uçar, Ankara’da gerçekleşen 64. Hükümet Eylem Planı Toplantısına katıldı.

HAMİDİ, EYLEM PLANI TOPLANTISINA KATILDI
11-12-2015 19:37
Google News

Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Eylem Planına ilişkin bilgi veren Hamidi “1 Kasım milletvekili seçimlerinden önce verdiğimiz sözleri gecikmeksizin yerine getiriyoruz. Halkımızın güvenine hep layık olduk, layık olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, EYLEM PLANINI AÇIKLADI

1 hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan vaatler konusunda bilgi veren Başbakan Davutoğlu “Gençlerimize proje karşılığı 50 bin TL'lik karşılıksız nakdi desteği vermeye başlıyoruz. Gençlerimize 100 bin TL'ye kadar faizsiz destek kredisi başlatıyoruz. 350 TL'lik bursu 400 TL'ye çıkarıyoruz. Henüz bir haftayı bile beklemeden bugün imzaladığımız kararla öğrenci burslarını 400 liraya çıkardığımız müjdesini veriyorum. Çeyiz hesabı uygulamasını başlatıyoruz” dedi.

3 AYLIK EYLEM PLANINDA EKONOMİK VAATLER VAR

Başbakan, 3 aylık eylem planında ise “Asgari ücret 1300 olacak. İşverenlerin rekabet gücünü azaltmayarak KOBİ’lerimizin yükünü azaltacağız. Kobilerimizin etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alacağız. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 1200 lira maaş verilecek. Emeklilerin maaşlarından sosyal destek primi kesilmeyecek. 65 yaşlılarımızın maaşlarında duraksama ve kesinti olmayacak.. Bütün muhtarlarımızın 950 lira maaşlarını 1300 liraya yükseltiyoruz. Polislerimize uzman erbaşlarımızın 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılacak. Askeri öğrencilerin maaşı 400 TL olacak. Firmaların TSE maliyetleri devlet tarafından karşılanacak. Doğum nedeniyle yapılan izinlerde ilk 3 ay içinde düzenlemeler yapılacak. Çalışan kadınlar ilk çocuk için 2, 2. çocuk için 4, 4. çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışabilecek. Yoksul ailelere belirli ölçülerde internet erişimi sağlanacak. Kentsel dönüşüm şartı ile izinsiz yapılara elektrik verilecek. Çocuklara yönelik bilgisayar ve animasyon oyunlarının üretimi teşvik edilecek. İlk kez iş bulan her gencimizin bir yıllık maaşını devlet ödeyecek. Gençlerimizin genel sağlık sigortası borçları sıfırlanacak. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti getirilecek.

Öğrenim gören gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Sembolik kira bedeli ile girişimciler fabrika sahibi olacak” dedi.

REFORM PAKETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

3 ayda gerçekleştirilecek reform paketleri arasında, temel hak ve hürriyetler paketi, kamu yönetimi ve şeffaflık paketi, 6 ayda yapılacak çalışmalar kapsamında, vatandaşın adalete erişiminin hızlanması için gerekli adımların atılacağı, temyiz mahkemelerinin denetim yetkilerinin sınırlandırılacağı, istinaf mahkemelerinin 6 ay içinde hayata geçirileceği, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılacağı, enerji ruhsatlarının kolaylaştırılacağı, kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılacağı belirtildi.

1 YILLIK EYLEM PLANI AÇIKLANDI

Başbakan Davutoğlu, 1 yıllık eylem planı kapsamında ise yeni seçim ve partiler kanunu çıkarılacağını, devlet sırrı kanununun çıkarılacağı, uyuşturucu ile mücadele strateji belgesinin düzenleneceği, katılım bankacılığının düzenleneceği ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete