SİYASET

HAMİDİ “İCRACI BAŞKANKEN RİCACI VEKİL OLDUK”

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, teşekkür turları kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

HAMİDİ “İCRACI BAŞKANKEN RİCACI VEKİL OLDUK”
04-12-2015 19:48
Google News

AK Parti Hükümeti ile birlikte siyasette ciddi değişimlerin yaşandığını söyleyen Milletvekili Hamidi “Ben Belediye Başkanı iken icracıydık. O zaman kafamızdaki projeleri hayata geçirebiliyorduk, şimdi ise bu projeleri hayata geçirmek için ricada bulunuyoruz. Bu yüzden icracı başkanken, ricacı vekil olduk” dedi.

ÖNCELİKLİ BEKLENTİ HUZUR OLMALI

Bölgede yaşananlara da dikkat çeken Hamidi “Hassas bir bölgede yaşıyoruz. Uzun yıllardır sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılar içinde bazı hizmetleri getirmek zor oluyor. Hizmetin gelebilmesi için huzur ortamını sağlamamız lazım. Kimse şiddetle bir meselesini halledemez. Konuşarak, anlaşarak sorunlar halledilebilir. İktidar bazı şeyleri belki yanlış yapmıştır ama çok güzel yaptığı birçok şey de var. Hakka hak, haksızlığa haksızlık demek lazımdır. Kürtlerin sorunlarını dile getirelim derken, yine Kürt halkı bölgede yaşananlardan zarar görüyor. Halk yatırımlardan mahrum kalıyor. Millet kan ağlıyor, ekmek istiyor. Bölgede 10 yıl huzur ortamı sağlansın, batıdan bile işçi ithal ederiz. Bakın Baro Başkanı, Allah rahmet eylesin, barış için mücadele ediyordu. Eğer Sur’daki sorunlar olmasa belki yaşıyor olurdu” dedi.

“İÇİŞLERİ KOMİSYONUNDAYIM”

Hamidi, konuşmasının devamında “Şırnak kömürü, Batman kamuoyunun tepkisine neden oluyordu. Görüşmeleri yaptık. Tunç Bilek’ten kömür gelecek. Bu arada yüküm ağır olduğu için yoğun bir komisyonda görev almak istemedim. Sadece Batman’la değil, Siirt’le, Mardin’le de ilgileneceğiz. Bu yüzden İçişleri Komisyonunda yer aldım” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete