GÜNDEM

HAMSİ FESTİVALİ, 21 KASIM’DA

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında, Trabzon ve Siirt'in kardeş şehir olmasının ardından Siirt'te Hamsi Festivali düzenlenecek. Trabzon’dan getirilecek 20 ton hamsi, pişirilerek, Siirtlilere ikram edilecek. Festivale Batman da katılacak.

HAMSİ FESTİVALİ, 21 KASIM’DA
04-11-2018 16:48
Google News

 

21 KASIM'DA GERÇEKLEŞECEK

Kardeşliğin pekişmesi ve gönül köprülerinin kurulması noktasında Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Siirt Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği Hamsi Festivali, 21 Kasım'da Siirt'te gerçekleşecek. Siirtliler ve Trabzonluların birlikte hamsi pişireceklerini belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, “Amacımız bu kardeşlik köprüsünü genişletmek ve iki farklın ikin kültürünü tanıtmaktır” dedi. Festivalde konser, halk oyunları gösterisi, resim sergisi, yöresel stantlar açılması da yer alacak. Etkinliğe Siirt'e komşu iller olan Batman-Bitlis-Muş-Bingöl ile birlikte Mardin, Diyarbakır ve Erzurum illerinden de katılım olacak

BÖLGEDE ARTIK HUZUR HAKİM

Kardeşlik Projeleri Koordinatörü Ahmet Külekçi “Bu projelerle önyargılarımız kalkıyor, birbirimizi daha iyi anlıyor ve kardeşliğimiz pekişiyor. Kadim şehirlere hem ülkemizden hem de yurt dışından binlerce insan akın ediyor. Bu güzellikleri yerinde paylaşıyoruz herkes çok mutlu oluyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete