YAŞAM

Hamza Bebeğin savaşı mutlu bitti

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Batman'dan Ankara'ya gönderilen 35 günlük Hamza bebek, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulanan nadir göz cerrahi operasyonu sayesinde kör olma riskinden kurtuldu.

Hamza Bebeğin savaşı mutlu bitti
24-07-2023 15:47
BATMAN
Google News

 Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde erken doğum sebebiyle kalıcı görme kaybına yol açan prematüre retinopatisi (ROP) ile dünyaya gelen Hamza Bebeğin hızla cerrahi operasyona alınabilmesi için hem Sağlık Bakanlığı hem uzmanlar seferber oldu. Yapılan planlamalar sonucunda Türkiye'de bu operasyonu yapabilecek nadir merkezlerden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alınması kararlaştırılan bebek, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.  Henüz 35 günlük Hamza Bebeğin görebilmesi için başlayan zamanla yarış, mutlu bitti. Bebek, yapılan göz cerrahisi sayesinde kalıcı körlük riskinden kurtuldu.

"VİTREKTOMİ AMELİYATI YAPILDI"

Operasyonu gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Baran Özdemir, Hamza Bebeğin ileri evre ROP hastalığı bulunması nedeniyle hızla cerrahi operasyona alınması gerektiğini anlattı. Hastalık tanısının bebeğin Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk göz muayenesinde konulduğunu ve bu sayede erken müdahale şansı oluştuğunu vurgulayan Özdemir “Bebeğimizin gözündeki ROP hastalığı ileri bir evre olan 4A evresinde yakalandı, hızlı ve agresif ilerleyen bir seyir söz konusuydu. Bu nedenle uçak ambulansla hastanemize sevk edilen bebeğimize vitrektomi ameliyatı yapıldı. Hastalığa geri dönüşsüz kayıplara sebep olan evrelere geçmeden, zamanında müdahale edebildiğimiz için bebeğimiz görme konusunda umuyoruz bir sorun yaşamayacak” dedi.

"BEBEĞİM ARTIK SAĞLIKLA GÖREBİLECEK"

Hamza Bebeğin 19 yaşındaki annesi Fazilet Arslan da "Bebeğim için yaşamaz deniyordu ama çok şükür doğdu. Sadece bazı rahatsızlıkları ortaya çıktı. Devletimize, doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete