GÜNDEM

HANGİ KAPIYI ÇALSAN AYNI DRAM…

İşsizlik ve yoksulluk verilerinde ilk sıralarda yer alan Batman’da, kenar semtlerdeki hemen hemen her kapının arkasında aynı dram yaşanıyor.

HANGİ KAPIYI ÇALSAN AYNI DRAM…
31-07-2017 20:12
Google News

EVLERİN DURUMU, İÇLER ACISI

19 Mayıs Mahallesi İbni Sinan Caddesi’nde bir bahçeyi ortak kullanan Menekşe Aileleri, aynı dramı yaşıyor. Evlerin duvarlarında çatlaklıklar dikkat çekerken, banyo, tuvalet ve mutfakların durumu ise içler acısı.

GEÇİM KAYNAĞI 3 TEKERLEKLİ ARABA İLE HAMALLIK

İbni Sinan Caddesi No: 86’da, harabe evde yaşayan 5 çocuklu Menekşe Ailesi, 3 tekerlekli araba ile yapılan hamallık ve çöp konteynırlarından çıkan naylon poşetlerle geçiniyor. Hayırseverlere seslenen Anne Fatma Menekşe “Eşim üç tekerlekli arabayla naylon ve karton topluyor. Kirada oturuyoruz. Evimiz, yıkılmak üzere. Çocuklarım okuyor, Sosyal Yardımlaşma’dan 2 ayda bir çocuk parası alıyoruz ama çok yetersiz” dedi.

BİTİŞİK KOMŞU DA AYNI DERTTEN YAKINIYOR

Görümcesiyle ortak bahçeyi ve kaderi paylaşan 5 çocuk annesi Binefş Menekşe de “Kocam, ne yapıp etse iş bulamıyor. Yağmurlu günlerde evimizi su basıyor. Ev başımıza yıkılacak diye çok korkuyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 2 ayda çocuk parası ve kömür alıyoruz. Kocama iş bulunmasını istiyoruz” dedi. Hayırsever vatandaşlar 0531 341 43 03 numaradan aileye ulaşabilirler. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete