GÜNDEM

HANi iKi AYDA BiTECEKTi?

HANi iKi AYDA BiTECEKTi?

HANi iKi AYDA BiTECEKTi?
08-08-2014 20:59
Google News

Eski Devlet Hastanesi kavşağında Karayolları Müdürlüğü tarafından yürütülen köprülü kavşak çalışmaları, trafiği felç ediyor. 13 Temmuz 2014 tarihli gazetemizde Köprülü Kavşak çalışmalarını gündem getirmiş, yetkililerin çalışmalarla ilgili açıklamalarına yer vermiştik. İşin ihalesini alan ve haberimize istinaden görüş bildiren Bekiroğlu şirketinin sahibi Makine Mühendisi Uğur Bekiroğlu, köprülü kavşak çalışmalarının iki ayda tamamlanacağını belirtmişti. Bekiroğlu açıklamasında “Geçici olarak trafiği aksattığımızın farkındayım. Ancak Batmanın geleceği için çalışıyoruz. 50 personel ve 30 iş makinesiyle geceli gündüzlü yoğun bir mesaideyiz. Ağustos ayı sonunda köprülü kavşağı teslim etmeyi hedefliyoruz. 150 metre uzunluğunda ve 30 metre enindeki köprülü kavşağın bitmesiyle bölgenin ve özellikle Batmanın girişini çehresi değişecek” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak haberimizin üzerinden 25 gün geçmesine rağmen çalışmalarda ciddi bir ilerleme görülmedi.

ÇALIŞMALAR KARINCA HIZI

Karınca hızında ilerleyen çalışmalar, hem sürücüleri hem de esnaf ve vatandaşları bunaltıyor. Ancak bu duruma alışan Batmanlı vatandaşlar, susmayı tercih ediyor. Büyük şehirlerde kısa bir sürede tamamlanan çalışmalar, Batman gibi illerde aylarca uzuyor. Vatandaşların bu duruma tepkisiz kalması da hizmet ve çalışmaların aksayarak ilerlemesine neden oluyor.

BİR DE ÖZÜR DİLİYORLAR

Çalışmalar başladığı ilk günden bu yana kavşağa asılan özür afişi de artık anlamını yitirdi. Üzerinde “çalışmalar sırasında rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Batman halkından özür diliyoruz” yazılı afiş, aylardır kavşakta bayrak gibi sallanıyor. Çalışmalardan ötürü Eski Devlet Hastanesi çevresi şantiyeye alanını andırırken, trafikte ise sık sık kilitlenmeler yaşanıyor. Çevreyi saran toz bulutlarından rahatsız olan sürücüler ve esnaflar, özür afişlerinin anlamını yitirdiğini düşünüyor.

TRAFİĞİ YÜZDE 80 RAHATLATACAK

Eski Devlet Hastanesi kavşağında yürütülen köprülü kavşak çalışmaları, tamamlanması halinde Batman trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Alt geçişler sayesinde ulaşım daha rahat sağlanırken, sık sık karşılaştığımız araç kuyrukları ise son bulacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete