GÜNDEM

HAPİS CEZASI DEĞİL; ÖLÜM AYIRDI!

Batman'ın Beşiri ilçesinde 2004 ile 2009 yılları arasında belediye başkanı olarak görev yapan ve Kızıltepe Belediyesi başkan yardımcısı görevindeyken yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Burhan Kurhan ölümünden birkaç gün önce 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylandığı öğrenildi.

HAPİS CEZASI DEĞİL; ÖLÜM AYIRDI!
10-06-2014 21:10
Google News

05 Aralık 2008 tarihinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM ekipleri, Batmanda NEFEL ve GÖÇ-DER’e düzenlediği baskında  aralarında Burhan Kurhan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu davadan tutuksuz olarak yargılanan Kurhan’a PKK örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, temiz için Yargıtay’a gönderilen hapis cezası ölümünden birkaç gün önce onanmıştı.

Hastalıkla boğuşurken kesinleşen hapis cezası için Başkan Kurhan ailesine  “beni ancak ölüm mücadelemden davamdan sevdiklerimden ayırabilir” dediği öğrenildi.  

Öğrencilik yıllarından beri Kürt siyasi mücadelesini sürdürdüğünden hakkında açılan onlarca dava, gözaltılar cezalar merhum Burhan Kurhan’ı yıldırmamış ailesi ve dostlarına olan bağlılıktan ancak ölüm ayırabildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?