GÜNDEM

HASAN YAĞIZ DARP EDİLDİ

7 Haziran Genel Seçimleri’nde Batman’dan Milletvekili Adayı olan ve Diyarbakır’da ailesi ile birlikte ikamet eden Hasan Yağız, Batman’da ziyaret ettiği yakınının evinde yaka paça gözaltına alındı.

HASAN YAĞIZ DARP EDİLDİ
11-08-2015 20:59
Google News

Polisin şiddetine maruz kalan Yağız, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre Seyitler Mahallesi'ndeki bir eve özel harekât polisleri tarafından "evde patlayıcı madde olduğu" gerekçesiyle şafak baskını düzenlendi. Misafir olarak kaldığı evde polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alınan Yağız ve arkadaşı Vedat Balık, doktor raporu için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne götürüldükten sonra Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne sevk edildi. Alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılan Yağız ve Balık, kendilerine şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

KABURGASINDA ÇÖKME OLUŞTU

Kaburgasında çökme oluşan, kalçasına 20 tekme ve yüzüne yumruk darbesi alan Hasan Yağız, kendisine şiddet uygulayan polisler hakkında hazırladığı dilekçeyi savcılığa verdi. Konuyla ilgili açıklama yağan Yağız “HDP milletvekili adayı olduğum için beni çok iyi tanıyorlar. Bilinçli bir şekilde bana saldırdılar. Polislerin bu kin ve nefreti seçimden kalmadır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete