HASANKEYF

HASANKEYF’E TÜP GEÇİT

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Ercan Atay Başkanlığındaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

HASANKEYF’E TÜP GEÇİT
10-07-2018 21:29
Google News

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği ziyaretinde yönetim kurulu üyeleri Mansur Obut, Ferhat Malgir ve Selman Tur hazır bulundu. 

Altındağ, Ilısu Barajının, enerji açısından önemli olduğu kadar, baraj gölünde kalacak olan Hasankeyf için de önemli olduğunu söyledi. Altındağ. Tarihi ilçenin turizmine katkı sunmak amacıyla DİKA olarak yeni Hasankeyf'ten eski Hasankeyf'e yapmayı planladıkları tüp geçit ile ulaşım sağlamayı hedeflediklerini söyledi. DİKA olarak bölgemize yapılan her türlü projeye destek verdiklerini belirten Altındağ, "Bu kapsamda Batman'da şuan devam eden 55 projeye 55 milyon liralık destek sağladık. Bunların yanı sıra Ilısu Barajı ülkemizin önemli enerji kaynaklarından biridir. Buradan önemli miktarda elektrik enerjisi elde edilecek. Ancak baraj gölü havzasında kalacak olan tarihi Hasankeyf ilçemiz sular altında kalacak. Buradaki tarihi eserlerin bir kısmı yeni Hasankeyf'e taşındı, bir kısmı taşınıyor ancak bir kısmı da su altına kalacak. Su altında kalacak olan tarihi eserler sudan zarar görmesin diye güçlendirildi” dedi.

“ESERLERİ TURİZME KAZANDIRIYORUZ”

Altındağ, "Biz de DİKA olarak Hasankeyf'te su altında kalacak olan tarihi eserleri su altı turizmine kazandırmak için su altında 'Tüp Geçit' projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için arkadaşlarımız şuan fizibilite çalışmasına başladı. projemizin hayata geçmesi ile birlikte ilçemiz bölgenin en gözde turizm merkezi haline gelecek." ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete