HASANKEYF

HASANKEYF, EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Önceki yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Hasankeyf, son yıllarda yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle en kötü dönemini yaşıyor.

HASANKEYF, EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR
09-09-2016 01:34
Google News

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli turizm ve tarihi kentlerinden biri olan Hasankeyf İlçesi’nde ziyaretçi sayısının yüzde 95 azaldığı belirtildi. Hasankeyf İlçe Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Hasankeyf’in tarih ve kültürel değere sahip olduğunu ifade ederek, olaylardan ve çözüm sürecinde burayı görmeye çok sayıda insan geldiğini kaydetti.

“YILLIK ORTALAMA 1 MİLYON ZİYARETÇİ GELİYORDU”

Çok sayıda kişinin GAP turu adı altında buraları görme fırsatı bulduğunu anlatan Kusen “Hasankeyf Turizm hareketliliğinin olduğu bir mekândır. Özellikle çözüm süreci döneminde bu hareketlilik tavan yapmıştı. Hasankeyf’i ziyarete gelen insan sayısını tespit etme imkânımız yoktu. Ancak o süreçte yılı baz aldığımızda yaklaşık 1 milyon insan geliyordu. Bu çatışma süreci başladı ve ziyaretçi sayısı düştü. O çatışma süreci sonrası yüzde 95–96 gibi bir düşüş yaşandı” dedi.

“TURİZM HAREKETLİLİĞİ DÜŞTÜ”

Turizm hareketliliğinin bir anda düştüğünü belirten Kusen “Hasankeyf’in Dicle nehrinin iki yakasını birleştiren bir köprümüz var. Özellikle bahar aylarında İstiklal Caddesi’ndeki o yoğunluğun aynısı burada yaşanıyordu. O süreçte burada daha fazla yoğunluk vardı. Ama maalesef çatışma ortamı turizm hareketliliğini düşürdü. Bu düşü nedeniyle buradaki insanlar da olumsuz etkilendi” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete