HASANKEYF

HASANKEYF, HAFTA SONLARI DOLUP TAŞIYOR

Yaz mevsimin başlaması ile birlikte, Hasankeyf’e turist akını başladı.

HASANKEYF, HAFTA SONLARI DOLUP TAŞIYOR
29-05-2016 21:00
Google News

Turizm sezonunun başlaması ile birlikte 12 bin yıllık tarihi geçmişse sahip Hasankeyf’e gelenlerin sayısı arttı. Çatışma ve operasyonların başladığı günlerde yaşanan durgunluk, turizm sezonunun başlaması ile birlikte yerini hareketli günlere bıraktı. Yurtiçi ve yurtdışından gelen kalabalık gruplar, Hasankeyf’te bulunan tarihi eserleri büyük bir ilgiyle inceleyerek hatıra fotoğrafları çekiyor.

ESNAF MEMNUN

İlçede yaşanan kalabalıktan memnun olduğunu söyleyen Hamdullah Güneş isimli esnaf “El sanatları üzerine çalışıyorum Hasankeyf’te geçen aylara nazaran hafta sonları özelikle çok canlanmaya oluyor. İnşallah hafta içi de turist sayısı artar” dedi.

“YÜZÜMÜZ GÜLMEYE BAŞLADI”

Esnaflardan Necmettin Kara ise “Yaşanan süreç nedeniyle turist sayısı epey azalmıştı. Hasankeyf, hayalet kenti andırıyordu ama baharın gelmesi ile birlikte ilçede hareketlilik gözlendi. Hafta sonları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyoruz. Bu da ister istemez yüzümüzü güldürüyor. Çünkü esnaf, çok zor durumdaydı. Şimdi yavaş yavaş satış yapmaya başladık” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete